Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як захиститись від домашнього насильства: поліцейські провели профілактичні бесіди з мешканцями Баштанки
Опубліковано 01 серпня 2024 року о 15:22

З метою підвищення обізнаності населення із питань протидії усім формам насильства, поліцейські проводили профілактичну роботу з місцевими жителями райцентру, адже часто люди, які потерпають від домашнього насильства, взагалі не розуміють, що зіткнулись із ним. Або воліють мовчати, терпіти, аби не виносити проблему на широкий загал, адже не знають як діяти в подібній ситуації.

Поліцейські розповіли про види насильства – фізичне, сексуальне, психологічне, економічне, а також про те, що аби захистити постраждалих та запобігти домашньому насильству, працівники поліції виписують терміновий або обмежувальний заборонний припис правопорушнику, ставлять його на спеціальний облік та притягують винного до адміністративної відповідальності за вчинене насильство. 

А якщо кривдник у подальшому продовжує постійне знущання над близькими, він притягується до кримінальної відповідальності та отримує за це більш суворе покарання.

Для кращого інформування населення правоохоронці роздали громадянам пам’ятки з порадами та номерами телефонів, за якими можна звернутись за допомогою тим, хто страждає від домашньої агресії.

☝️Шановні громадяни! Правоохоронці звертаються до вас не замовчувати факти жорстокого поводження у родинах, а вчасно звертатися за допомогою, особливо, якщо очевидцями чи учасниками таких явищ є діти, особи похилого віку чи громадяни з інвалідністю.

‼️Якщо ви стали жертвою або очевидцем насильства – телефонуйте за номерами телефонів: 

✅поліція - 102;

✅«гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 15-47 (з мобільного чи стаціонарного телефону);

✅Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0-800-500-335; 116-123;

✅Безоплатна правова допомога – 0-800-213-103;

✅Національна дитяча «гаряча лінія» – 0-800-500-225; 116-111.

‼️Вчасно надана інформація та допомога можуть врятувати чиєсь здоров’я або навіть й життя.

Баштанський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux