Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека дітей понад усе – на Первомайщині поліцейські провели профілактичні заходи серед громадян
Опубліковано 01 серпня 2024 року о 15:38

Збереження життя та здоров’я дітей, попередження і запобігання нещасних випадків, травматизму та самогубств серед них - було метою поліцейських заходів. 

Правоохоронці розповідали мешканцям Первомайської громади про необхідність дотримання основних правил безпечної поведінки серед молоді. Так, спілкуючись із дітьми, пояснили, що основними факторами виникнення небезпек, які призводять до травмувань, каліцтв та загибелі у молодіжному середовищі є:

- будь-які дії з вибухонебезпечними предметами;

- порушення правил дорожнього руху, пожежної безпеки;

- проведення дозвілля у покинутих недобудовах чи старих будинках, підвальних приміщеннях, на дахах;

- необережна поведінка під час знаходження біля водойм;

- вживання алкоголю та наркотичних речовин;

- перегляд неналежного контенту, що містить популяризацію жорстокого поводження та насильства серед неповнолітніх, спонукання до вчинення протиправних дій та скоєння самогубств.

А під час розмови з батьками поліцейський-психолог акцентувала увагу на тому, що діти у будь-якому віці, чи то зовсім малеча, чи вже доросліші, потребують турботи, уваги, підтримки та любові від дорослих. Адже не маючи ще сформованого уявлення як протистояти життєвим труднощам та не вміючи ще контролювати власні емоції, вони зачасту роблять хибні вчинки, не усвідомлюючи тяжкість наслідків. 

Поліцейські радять батькам:

- постійно кажіть дитині, що вона унікальна, цінна і займає важливе місце у вашому житті, а також що вас перш за все цікавлять її переживання і душевний стан, а оцінки, соціальні успіхи, зовнішній вигляд та смаки — це другорядні речі;

- не залишати дітей без нагляду, знати з ким вони товаришують та коло їх спілкування, де вони знаходяться протягом дня та контролювати їх режим сну вночі; 

- особливу увагу звертати спілкуванню дітей із незнайомцями у соцмережах;

- навчати дітей основним правилам безпеки як в побуті так і на вулиці, необхідності їх дотримання;

- спостерігати за психоемоційним станом дитини, а помітивши в її поведінці невластиві їй дії — довірливо поговорити, м'яко розпитати про переживання та почуття; 

- якщо дитина зробила хибний крок чи якийсь проступок, підтримайте її, пояснивши що кожен в своєму житті робив помилки, адже головне в такій ситуації зробити правильні висновки і більше так не вчиняти;

- вчить дітей що з кожної складної чи депресивної ситуації можна знайти вихід, а ви завжди поруч, підтримаєте і підкажете правильне рішення.

Наприкінці заходу правоохоронці роздавали листівки з рекомендаціями щодо саморегуляції емоційного стану та закликали дорослих та дітей бути уважними, обережними і законослухняними. А у разі виникнення будь-якої загрози терміново телефонувати для виклику допомоги: поліції - 102, рятувальників - 101. 

Бережіть своє здоров’я та життя!

Відділ комунікації поліції Миколаївської поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux