Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як діяти, якщо зникла дитина: поради батькам від поліцейських
Опубліковано 13 травня 2024 року о 14:16

З початку року поліція Миколаївщини розшукала усіх 156 безвісти зниклих дітей. За статистикою ювенальної поліції більшість - це підлітки. Причини зникнення дітей різні: одні – просто губляться, інші – тікають із дому.

- Загалом правоохоронці зареєстрували 143 звернення про розшук безвісти зниклих 156 дітей, з яких 96 - малолітні та 60 - неповнолітні. Завдяки оперативному реагуванню, злагодженій роботі та залученню до пошукових заходів максимальної кількості особового складу поліції розшукали дітей. 152 зниклих правоохоронці розшукали протягом доби. Чотирьох дітей поліцейські знайшли упродовж більш тривалого часу, - розповідає керівник відділу ювенальної превенції Сергій Демідов.

Якщо батьки зрозуміли, що дитина зникла, то в першу чергу потрібно звертатися до поліції. Вкрай важливо діяти одразу в перші години після зникнення, аби попередити неприємності чи небезпеку.

Якщо зникла дитина потрібно:

- негайно зателефонувати найближчим друзям та знайомим дитини. Можливо вона затрималась на прогулянці;

- сповістити про подію на спецлінію 102 та обов’язково надати поліцейським фото дитини, яка відповідає її реальному віку з чітким зображенням обличчя;

- повідомити про це через інші комунікаційні платформи: «Діти Війни» https://childrenofwar.gov.ua/ - державний портал з розшуку дітей.

Поліцейські радять батькам говорити якомога більше інформації про них: їх звички, вподобання, номер мобільного телефону, а також, якими соцмережами користуються.

Коли дитину розшукали та повернули додому, заспокойте її та поговоріть про те, що сталося.

Аби попередити подібні випадки, поліцейські радять дорослим створювати комфортну атмосферу вдома для того, щоб діти могли довіритися їм, якщо раптом щось сталося. Розмовляти з ними, цікавитись захопленнями, знати друзів своїх дітей та їхні контакти, щоб мати змогу за необхідності їм зателефонувати, а також місця, де підліток любить проводити час.

Також радимо з обережністю відпускати дітей молодшого віку самих гратися у дворі чи до магазину. Поясніть дитині, що вона не повинна розмовляти з незнайомими людьми і брати від них будь-що.

Розкажіть до кого можна звертатися за допомогою, в разі якщо дитина загубилась – працівники поліції, продавці, охоронці.

Якщо дитина загубилась у торгівельному центрі – відразу звертайтеся у службу охорони, щоб вони блокували всі виходи і входи у будівлю та допомогли з пошуками.

Своєчасно розпочаті пошукові заходи – запорука успішного результату та швидкого повернення дітей в родини.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux