Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вербували жінок для сексуальної експлуатації – миколаївські слідчі повідомили про підозру двом зловмисницям
Опубліковано 11 вересня 2023 року о 13:58

За торгівлю людьми фігуранткам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Припинили незаконну діяльність зловмисниць на початку липня співробітники управління міграційної поліції спільно зі слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління та фахівцями кримінального аналізу за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення обласного главку поліції під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 47-річна мешканка Миколаєва організувала незаконний бізнес, а саме: міжрегіональну онлайн-порностудію. До своєї злочинної діяльності вона залучила двох жінок, 41 та 44 років, які виконували функції адміністраторів.

-Зловмисниці з метою експлуатації в ролі вебмоделей на інтернет-сайті вербували дівчат, яких підшукували серед таких, що через життєві обставини були готові виконувати їхні вказівки, та, користуючись їхнім уразливим станом, нараховували заробітну плату, яка є значно меншою від фактично нарахованої на сайті, -розповів заступник начальника ГУНП - начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

Для злочинної діяльності фігурантки спеціально винайняли офісні приміщення, які обладнали відповідним інтер’єром, комп’ютерною технікою, вебкамерами та інтернетом. У режимі реального часу так звані моделі демонстрували клієнтам оголені частини тіла та імітували дії сексуального характеру, за що отримували гроші, а загалом їхній робочий день міг становити понад 16 годин.

За місяць кожна з дівчат могла заробити близько двох тисяч доларів США, а сама організаторка отримувала прибуток близько 400 тисяч гривень щомісяця.

На початку липня організаторці та двом її спільницям слідчі поліції повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 301 КК України - виготовлення, розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру з метою збуту вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Нині організаторці та 44-річній адміністраторці за узгодженням із прокуратурою слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України - торгівля людьми. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux