Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Заводського району затримали військовослужбовця, який у власній квартирі влаштував склад вибухівки та боєприпасів
Опубліковано 20 вересня 2018 року о 11:22

Гранати РГН та РГД, електродетонатори, пластид, гранатомети та близько тисячі боєприпасів – все це миколаївець привіз із зони проведення антитерористичної операції. Наразі триває досудове слідство, правоохоронці встановлюють всі обставини, правопорушнику загрожує до семи років ув’язнення.

Оперуповноважені карного розшуку Заводського відділу поліції отримали інформацію про те, що 38-річний військовослужбовець ЗСУ незаконно зберігає за місцем свого мешкання вибухівку.

Відомості за вказаним фактом були внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», у рамках розслідування якого слідчі звернулись із клопотанням до суду про отримання дозволу на проведення обшуку за місцем мешкання правопорушника.

– Отримавши ухвалу, слідчі спільно з оперативниками Заводського відділу поліції провели санкціонований обшук квартири військовослужбовця, під час якого виявили та вилучили цілий арсенал вибухівки та боєприпасів, зокрема: ручні протитанкові гранатомети, гранати РГН та РГД, запали до них, електродетонатори, пластид, сигнальні патрони та димова граната, пороховий заряд а також набої до пістолету Макарова та автоматичної зброї калібру. Все це правоохоронці вилучили та направили до експертного центру для проведення експертизи, – зазначив начальник Заводського ВП ГУНП підполковник поліції Олег Гудима. 

Зі слів власника, вибухонебезпечні предмети та боєприпаси він привіз із зони проведення антитерористичної операції та зберігав нібито на випадок самозахисту у зв’язку із нестабільною ситуацією у країні.   

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України та, за погодженням з прокуратурою, повідомили йому про підозру у злочині.

Досудове слідство триває. Запобіжний захід обирається. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Заводський відділ поліції ГУНП
 в Миколаївській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux