Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека на вулиці, в побуті та під час навчання: у Миколаєві ювенальні поліцейські, вибухотехніки, кінологи та рятувальники провели для ліцеїстів єдиний урок безпеки
Опубліковано 03 вересня 2024 року о 16:13

Сьогодні, 3 вересня, для учнів миколаївського спортивного ліцею поліцейські та рятувальники влаштували пізнавальне заняття. Основні теми – це мінна безпека, Правила дорожнього руху та алгоритм дій при сигналі повітряної тривоги. Єдиний урок охопив понад 100 ліцеїстів.

Кілька пізнавальних локацій, де можна було не тільки повчитись, але й безпосередньо взяти участь у пошуку небезпечних предметів, поміряти захисне спорядження правоохоронців та побачити як службові собаки шукають наркотичні речовини. Сьогоднішній урок для учнів середніх та старших класів миколаївського спортивного ліцею проводили виключно поліцейські та фахівці ДСНС.

Співробітники ювенальної превенції поліції розповіли підліткам основні вимоги Правил дорожнього руху для пішоходів та пояснили як правильно та безпечно побудувати свій маршрут з дому до навчального закладу і назад. Наголосили на відповідальності за вчинення правопорушень, надали дієві поради, до кого потрібно звернутись по допомогу у випадку проявів жорсткого поводження. Також ліцеїсти разом із вчителями та поліцейськими відпрацювали алгоритм дій за сигналом «Повітряна тривога».

Що робити у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, обговорили з дітьми рятувальники. Наголосивши, що не варто торкатися підозрілих знахідок чи розбирати їх, адже вони можуть нести загрозу. У свою чергу, Олександра Лавриненко старший інспектор управління вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та єдина жінка в команді поліцейських вибухотехніків, розказала підліткам, де і як ці небезпечні знахідки можуть маскуватися. Крім того, показала захисне та спеціальне спорядження, яке щоденно використовує у роботі під час вилучення та знищення вибухових предметів.

Наприкінці уроку для ліцеїстів чекав приємний сюрприз – знайомство зі службовими собаками, які допомагають поліцейським шукати безвісти зниклих людей, а також наркотичні речовини чи вибухові пристрої.

Навчальний рік тільки розпочався, тож подібні уроки правоохоронці будуть проводити систематично.


Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux