Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зупинимо насильство разом: у Первомайську дільничні офіцери поліції провели профілактичні заходи серед населення, навчаючи протидіяти домашньому насильству
Опубліковано 15 листопада 2023 року о 17:18

Навіть попри війну питання насильства в сім’ї не втратило своєї актуальності. Війна ще більше загострила проблеми людей, які були й до цього. Життя у постійному стресі, в одному приміщенні та залежність партнерів один від одного, нерідко зумовлює випадки виникнення домашнього насильства у різних його проявах: психологічного, фізичного, сексуального чи економічного.

Бути обізнаними у своїх правах, як діяти та куди звертатись по допомогу у разі вчинення домашнього насильства - мета поліцейських профілактичних заходів.

Дільничні офіцери поліції Первомайського районного відділу проводили профілактичні бесіди з мешканцями Первомайської громади, пояснюючи як протидіяти близьким кривдникам. Поліцейські акцентували увагу на тому, що замовчування проблеми насилля у сім’ї та безкарність за його вчинення, можуть призвести до скоєння непоправних трагедій – розладів психічного здоров’я, спричинення тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості, каліцтва та навіть вбивства. Також дільничні зазначили, що самою незахищеною категорію потерпілих від наслідків протиправних дій домашніх кривдників є діти та люди похилого віку. Обидві категорії в силу свого віку не можуть себе захистити.

Спілкуючись із громадянами, правоохоронці нагадали їм їхні права та роздали інформаційні листівки для ознайомлення із викладеним в них алгоритмом дій у разі виникнення домашнього насилля:

- розповісти про насильство тим, хто може допомогти;

- продумати дії на випадок повторного насильства;

- визначити місце, куди можна піти у випадку загрози насильства;

- домовитися із сусідами, щоб вони викликали поліцію, якщо почують крики з квартири;

- у безпечному, але доступному місці заховати документи, певну суму грошей, книжку з номерами телефонів, інші важливі папери, певний одяг та необхідні ліки;

- унеможливити доступ до інформації про місце перебування потерпілої особи;

- заздалегідь знайти номери телефонів місцевих служб, які можуть надати необхідну підтримку.

Шановні громадяни! Якщо ви зіштовхнулися із домашнім насильством або стали його свідком ‒ зверніться по допомогу за безкоштовними номерами телефонів:

- поліція - 102;

- національна «гаряча лінія» з протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству – 15-47 (з мобільного чи стаціонарного телефону);

- національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0-800-500-335; 116-123;

- національна дитяча «гаряча лінія» – 0-800-500-225; 116-111;

- єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103;

- Telegram-чат «Правова допомога протидії насильству».

Пам’ятайте, правоохоронці завжди поруч і готові прийти на допомогу у будь-який час! Не дайте кривдникам жодного шансу скалічити ваше життя!

Первомайський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux