Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зникла дитина, не впадайте у відчай – поради поліції та алгоритм дій для батьків
Опубліковано 15 листопада 2021 року о 13:40

Упродовж тижня, з 8 по 14 листопада, до поліції Миколаївської області надійшло 13 повідомлень про зникнення дітей, з яких 5 малолітніх і 8 неповнолітніх. Упродовж доби всі вони були розшукані правоохоронцями.  

Зазвичай діти залишають домівку чи школу добровільно з тих чи інших причин, частіше через непорозуміння з близькими.

До пошуку зниклих дітей одразу залучають особовий склад поліції району та області, ювенальних поліцейських, оперативні служби, кінологів тощо. І завдяки вчасному  повідомленню від батьків та оперативному реагуванню поліцейських, дітей знаходять упродовж декількох годин або доби.

Шановні батьки, як тільки вам стало зрозуміло, що дитина зникла (вимкнений телефон, дитини немає у звичному місці, де вона мала знаходитися, не прийшла вчасно додому або до місця призначення), повідомляти про це в поліцію потрібно негайно: або у найближчий відділок, або на спецлінію 102.

Алгоритм дій батьків під час звернення до поліції за фактом зникнення дитини:

-надайте співробітнику поліції актуальну фотографію дитини, докладно опишіть її прикмети, особливі прикмети (шрами, великі родимки, татуювання, можливі вади), у чому дитина була одягнена та особливості поведінки.

-якомога детальніше розкажіть співробітникам поліції про обставини зникнення дитини. Її спосіб життя, захоплення, де та як зазвичай проводить дозвілля, який навчальний заклад відвідує, коло спілкування, надайте по можливості телефони або адреси її приятелів.

-згадайте, чи з'явилися у дитини нові знайомі останнім часом, що могло передувати зникненню, чи надходили їй дзвінки від невідомих вам людей, чи розповідала дитина про погрози або конфлікти в школі тощо.

-складіть разом із співробітниками поліції орієнтування із актуальною фотографією дитини (на момент зникнення), яка буде оперативно розміщена на офіційному сайті поліції та у мережі інтернет.

Активну допомогу поліції надають небайдужі громадяни та волонтери. Побачивши повідомлення про розшук дитини у мережі інтернет, вони активно долучаються до пошуків, які нерідку дають позитивний результат. Тож головне – не зволікати.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux