Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Зелена кімната»: у трьох районних підрозділах поліції Миколаївщини відкрито простір для дітей, які стали жертвами насилля чи свідками злочину
Опубліковано 04 квітня 2024 року о 10:53

Відтепер у Баштанці, Вознесенську та Первомайську запрацювали «зелені кімнати». Зручний, а головне, комфортний простір, який призначений для роботи з дітьми, що стали свідками правопорушення, жертвами насилля, або ж вчинили злочин чи постраждали від військової агресії рф.

У спеціально обладнаному приміщенні створено ігрову зону, де діти матимуть можливість відчути спокій та домашню атмосферу. На полицях – іграшки, книжки та розмальовки, є стіл для малювання та куток, де можна працювати з піском. За допомогою спеціальних анатомічних ляльок, що мають відмінності від чоловіків та жінок, можливо коректно питати про правопорушення, яке було скоєно. Під час гри дитина стане більш розслабленою та зуміє проговорити ситуацію, що сталася. Як результат, правоохоронці та інші органи досудового розслідування проведуть якісне опитування, при цьому не травмуючи постраждалих дітей. У європейських країнах подібні кімнати вже довели свою ефективність. Адже неповнолітні позбуваються зайвого стресу та легше йдуть на контакт.


Дружні «зелені кімнати» - це два суміжних приміщення. В одному з дитиною працює психолог, педагог чи медик, а в іншому через засоби зв’язку поліцейські коригують запитання. Слід відмітити, що за допомогою спеціального обладнання всі розмови записуються.

- Згодом відеозапис можна використовувати в суді без повторного допиту дитини, аби уникнути психологічних травм та додаткового стресу, - наголошує начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності поліції області Сергій Демидов.

Даний проєкт впроваджено поліцією Миколаївської області за сприяння громадської організації «Агентство економічного розвитку», Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та за фінансової підтримки Уряду Данії.

Питання захисту прав та інтересів дітей - важливий напрямок впровадження міжнародних стандартів в діяльності поліції. Саме тому й надалі впроваджуватимуться найсучасніші європейські методики роботи з дітьми, аби належним чином забезпечити їхні права і свободи під час кримінального процесу.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux