Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Здача квартир переселенцям та продаж військової амуніції - на Первомайщині слідчі завершили розслідування відносно онлайн-шахрая
Опубліковано 17 серпня 2022 року о 10:50

До восьми років ув’язнення загрожує 28-річному зловмиснику за скоєння шахрайств та крадіжки. Нині слідчі довели причетність чоловіка до 16 злочинів. Подальшу долю фігуранта вирішить суд.

Викрили та припинили злочинну діяльність шахрая слідчі спільно зі співробітниками відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Департаменту кіберполіції та оперативниками Первомайського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Первомайської окружної прокуратури. 

Під час розслідування слідчі встановили, що зловмисник створював фейкові оголошення про здачу помешкання для вимушених переселенців та про допомогу особам у виїзді за кордон або із зони бойових дій. Також аферист розміщував об’яви про продаж військової амуніції – шоломи, розгрузки, бронежилети та інше. Постраждалі з різних регіонів країни у якості повної оплати надсилали грошові кошти на підконтрольні карткові рахунки зловмисника, оформлені на підставних осіб. Після отримання коштів шахрай одразу зникав. Щоб конспірувати свою злочинну діяльність, постійно змінював місце проживання.

Також поліцейські встановили, що коли аферист знаходився у місті Первомайськ, він скористався довірливістю місцевої мешканки та шахрайським шляхом заволодів її телефоном. У якому несанкціоновано втрутився до мобільного додатку онлайн-банкінгу, змінив авторизаційні дані та, заволодівши вказаним обліковим записом, викрав гроші з її карткових рахунків.

Слідчі за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні 16 злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство, вчинене повторно» та ч. 4 ст. 185 КК України «Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану».

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави.

Наразі слідчі закінчили досудове розслідування та направили обвинувальний акт до Первомайської окружної прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду по суті.

Відповідно до санкцій інкримінованих статей обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Первомайський районий відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux