Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Різні види зброї, ножі та набої, а також обладнання для виготовлення і фасування наркотиків вилучили поліцейські у жителя Миколаївщини
Опубліковано 23 листопада 2021 року о 17:13

Вилучене направили на проведення відповідних експертиз. За вчинені кримінальні правопорушення фігуранту загрожує до десяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

До правоохоронців Баштанського районного відділу поліції надійшла оперативна інформація про те, що 41-річний житель одного з сіл незаконно виготовляє та збуває наркотичні засоби. У ході перевірки повідомлення знайшло своє підтвердження.

22 листопада слідчі та оперативники Баштанського районного відділу поліції, вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками, а також бійці роти поліції особливого призначення за процесуального керівництва прокуратури прибули до фігуранта із санкцією на обшук.

У ході обшуку в будинку та автомобілі чоловіка поліцейські виявили два травматичні пістолети, мисливську рушницю, дві гвинтівки, одна з яких мала ознаки переробки, оптичні приціли, набої різної модифікації та мисливські ножі. У складському приміщенні правоохоронці знайшли магазини до зброї, патрони калібру 5,45 мм і 12,5 мм, а також корпус гранати Ф1. Крім цього, вилучили різні мірні ємності, електронні ваги та зіп-пакети із порошкоподібною речовиною, схожою на наркотичну.

Наразі поліцейські встановлюють звідки у домовласника озброєння, наркотичні засоби та обладнання для їхнього виготовлення, мету зберігання, можливі канали розповсюдження, ймовірних клієнтів, а також інших осіб, причетних до незаконної діяльності зловмисника. 

Речові докази направлені на експертизу.

За вказаним фактом триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкції статей передбачають до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство триває.

Баштанський районний відділ Миколаївської поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux