Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Веселинівського району оперативно затримали злочинця, який у день звільнення з колонії скоїв угон позашляховика
Опубліковано 31 січня 2020 року о 17:01

30 січня жінка звернулась до поліції із заявою про викрадення її автомобілю Toyota RAV4 у одному з сіл Веселинівського району.

Та вже протягом години завдяки вжитим розшуковим заходам оперативники Веселинівського відділу поліції встановили місцезнаходження автомобілю. Правоохоронці намагались зупинити авто, але водій проігнорував вимогу поліцейських, а намагаючись втекти від переслідування, ще й пошкодив транспортний засіб.

Співробітникам вдалось зупинити переслідуваний автомобіль та встановити особу водія – ним виявився 28-річний раніше судимий місцевий мешканець. Він мав ознаки алкогольного сп’яніння, що підтвердив і медогляд.

Слідчі затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України.

За керування транспортним засобом у стані сп’яніння поліцейські склали відносно зловмисника адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Встановлено, що у день скоєння злочину правопорушник саме умовно-достроково звільнився із місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення угону транспортного засобу та розбою на території Одеської області.

З нагоди звільнення дружина підозрюваного, з якою він уклав шлюб, перебуваючи у колонії, попросила подругу, власницю позашляховика, забрати чоловіка, щойно той вийде з в’язниці. Після чого, аби відсвяткувати звільнення, вони втрьох поїхали додому до подружжя у Веселинівський район.

Після вживання алкоголю зловмисник вирішив покататись на авто подруги та, скориставшись її тимчасовою відсутністю, потайки взяв ключі та поїхав. Виявивши зникнення автомобілю, власниця повідомила у поліцію.

За погодженням із прокуратурою слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. Його дії кваліфікуються за ознаками ч. 3 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом, що завдали великої матеріальної шкоди».

Найближчим часом підозрюваному буде обрано запобіжний захід.

Відповідно до санкції інкримінованої статті чоловіку загрожує новий тюремний строк на термін від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux