Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Миколаївщині поліцейські затримали зловмисника, який намагався розрахуватись за купівлю автомобіля фальшивими гривнями та був викритий власником
Опубліковано 08 жовтня 2020 року о 09:08

68 тисяч гривень, що мають ознаки підроблення, співробітники Казанківського відділення поліції вилучили та направили на експертизу. Слідчі за процесуальної підтримки прокуратури готують матеріали для вручення підозру затриманому уродженцю Донецької області жителю Криму у вчиненні одразу двох кримінальних правопорушень, за що йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

У мережі інтернет мешканець с. Весела Балка Казанківського району розмістив оголошення про продаж свого автомобіля Audi A6 іноземної реєстрації, на яке відгукнувся покупець. 6 жовтня незнайомець домовився із продавцем про зустріч, але, коли приїхав, своєю поведінкою викликав підозри у власника. Зловмисник взагалі не цікавився автомобілем, і, навіть, наказав припинити розповідати про нього, а негайно був готовий розрахуватись та дістав гроші.  

Продавець одразу побачив, що гривні несправжні, фарба на деяких купюрах була розмитою, тому почав пред’являти претензії. На це незнайомець дістав телефон, і поросив когось терміново його забрати, проте чоловік завадив втекти злочинцю, викликав поліцію та тримав його разом із родичами до приїзду правоохоронців. 

Таким чином, 68 тисяч фальшивих гривень поліцейські вилучили та направили на експертизу. А 38-річного уродженця Донецької області, жителя Криму, який намагався збути підроблену національну валюту України у виді банкнот номіналом по 500 гривень, що мають ознаки підроблення, та незаконно заволодіти транспортним засобом заявника, слідчі затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі правоохоронці встановлюють спільника затриманого та перевіряють причетність чоловіка до вчинення аналогічних злочинів, що мали місце за схожих обставин у Доманівському, Первомайському та Вознесенському районах.

Слідчі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 199 ККУ «…збут підроблених грошей…» та ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 289 ККУ «Замах на незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкції інкримінованих статей передбачають до п’яти років позбавлення волі. 

Поліцейські звертаються до громадян, якщо ви також постраждали від незаконних дій чоловіка, зображеного на фото, зверніться на спецлінію 102 або до Казанківського відділення поліції  за телефоном (05164) 9-15-09 або за адресою смт Казанка, вул. Миру,196.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux