Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зарізав знайомого та вивіз тіло на пустир – у Миколаєві поліцейські повідомили місцевому мешканцю про підозру в умисному вбивстві
Опубліковано 10 січня 2024 року о 16:54

Про те, що на пустирищі біля гаражного кооперативу поблизу вул. Індустріальної виявили скривавлене тіло невідомого чоловіка до Миколаївського районного управління поліції повідомив перехожий пізно ввечері 5 січня.

Для відпрацювання злочину на місце події оперативно прибули слідчі та криміналісти слідчого управління, оперативники управління карного розшуку та аналітики кримінального аналізу обласного главку поліції, слідчо-оперативна група і оперативники Миколаївського райуправління поліції. 

Судово-медичний експерт, оглянувши тіло потерпілого, зафіксував на його тілі чисельні ножові поранення грудної клітини та встановив, що смерть чоловіка настала декілька діб тому.

Завдяки кропіткій розшуковій роботі оперативників та фахівців кримінального аналізу за допомогою аналітичної підсистеми з впізнання осіб за особливими прикметами поліцейські встановили особу померлого. Ним виявився 48-річний миколаївець, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Провівши поглиблений аналіз записів камер відеоспостереження системи «Безпечне місто» та комплекс інших слідчих та оперативно-розшукових заходів, поліцейські з’ясували, що до вбивства причетний 27-річний знайомий вбитого. 

-    Упродовж двох діб детального вивчення факту злочину, ми покроково відновили події з дня вчинення вбивства до моменту виявлення тіла чоловіка. Оперативники з’ясували, що 3 січня потерпілий розпивав спиртне вдома у фігуранта. Під час застілля між ними виник конфлікт, в ході якого зловмисник наніс чисельні удари ножем гостю, від яких той помер на місці. Щоб приховати злочин та уникнути відповідальності, майже дві доби фігурант зберігав вдома тіло вбитого, і лише вночі 5 січня вивіз його, замотаного у ковдру, на пустир біля гаражів, - розповів начальник обласного главку поліції Миколаївщини Сергій Махно.

Свій вчинок зловмисник пояснив давнім конфліктом, який загострився під час спільного розпивання алкоголю. 

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва, слідчі повідомили 27-річному чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Йому загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення.

Нині суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux