Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За напад на поліцейських агресивний відвідувач бару в Очаківському районі нестиме кримінальну відповідальність 
Опубліковано 26 грудня 2020 року о 11:16

У Очаківському районі слідчі затримали в порядку ст. 208 КПК України раніше судимого громадянина, який напав на поліцейських сектору реагування патрульної поліції. За скоєне зловмиснику загрожує до п’яти років ув’язнення. 

Інцидент стався 25 грудня у с. Чорноморка Очаківського району Миколаївської області. Близько 21:00 на спецлінію 102 надійшов сигнал від працівників місцевого бару про те, що один з відвідувачів, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чинить хуліганські дії: трощить меблі та інше майно закладу, а на прохання персоналу та інших відвідувачів заспокоїтись, погрожує заподіянням тілесних ушкоджень.

На місце події прибув наряд СРПП. Правоохоронці встановили особу правопорушника. Ним виявився 37-річний громадянин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі майнові злочини та декілька місяців тому вийшов з в’язниці. 

Побачивши поліцейських, зловмисник став висловлюватись на їхню адресу нецензурною лайкою та проявляти агресію, ігноруючи законні вимоги правоохоронців припинити такі дії. У зв’язку з цим було прийнято рішення застосувати до хулігана кайданки та доправити до відділу поліції.

Зловмисник почав чинити опір та умисно вдарив поліцейського в обличчя, а потім ще спричинив тілесні ушкодження дівчині-поліцейській, коли та намагалась допомогти травмованому напарникові. 

Далі хуліган пошкодив службовий автомобіль, після чого забіг до приміщення бару, розбив вітрину та став погрожувати розправою наляканим офіціантці та адміністраторці закладу.

Правоохоронці викликали на місце слідчо-оперативну групу, до прибуття якої вжили всіх необхідних заходів задля забезпечення безпеки присутніх громадян та відвернення більш тяжких наслідків, вдвох утримуючи нападника. 

Правоохоронці доставили порушника до відділу поліції, де слідчі затримали його у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі триває досудове слідство. Окрім відповідальності за вчинення хуліганських дій (ст. 296 КК України) фігурант відповідатиме за опір поліцейському та умисне заподіяння їм тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 342 та ч. 2 ст. 345 КК України).

Найближчим часом за погодженням з місцевою прокуратурою затриманому буде повідомлено про підозру у вчинені злочинів та обрано запобіжний захід.

Відповідно до санкцій інкримінованих статей зловмиснику загрожує до п’яти років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux