Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За дев’ять місяців миколаївські поліцейські склали 2253 протоколи за фактами домашнього насильства
Опубліковано 05 жовтня 2018 року о 16:53

До підрозділів поліції Миколаївської області надійшло майже 3000 заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства та складено 2253 протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування». Зазначені адміністративні протоколи направлені до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.

З початку року на профілактичний облік співробітниками поліції поставлено 1634 правопорушника, у переважній більшості це особи чоловічої статі (майже 92%). Загалом на превентивному обліку перебуває 1826 кривдників, з якими дільничними офіцерами поліції та співробітниками груп реагування патрульної поліції проводиться індивідуально-профілактична робота. 

Крім того, одній особі, яка допустила вчинення домашнього насильства, анульовано дозволи на право зберігання та носіння зброї. При цьому зброя у власника була вилучена.

11 вересня поточного року набрав чинності наказ МВС України від 01.08.2018 № 654, яким затверджено Порядок винесення уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України термінового заборонного припису стосовно кривдника. Однак винесення таких приписів стане можливим лише після затвердження методики оцінки ризиків, на підставі якої вони будуть застосовуватись, а також централізованого забезпечення підрозділів поліції Миколаївщини бланками термінових заборонних приписів встановленого зразка.

На даний час у м. Миколаєві розпочато створення мобільної групи з реагування на факти вчинення домашнього насильства, більш відомої як «ПОЛІНА» («поліція проти насильства»). До її складу увійдуть дільничні офіцери, інспектори ювенальної превенції та працівники патрульної поліції. Вже розпочато відбір кандидатів із числа поліцейських, які після проходження відповідного навчання розпочнуть свою роботу.

Основним завданням групи має стати якісне реагування на факти домашнього насильства, інформування постраждалих осіб про їхні права, заходи і соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, використання передбачених законом заходів, направлених на недопущення насильства, у тому числі винесення термінового заборонного припису.

У разі вчинення домашнього насильства або реальної його загрози необхідно обов’язково звернутися до територіального підрозділу поліції. Це можна зробити зателефонувавши на телефон чергової частини підрозділу, контактного центру «102» або відвідавши відділ чи відділення поліції особисто.

Управління превентивної діяльності
ГУНП в Миколаївській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux