Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За 12 тис. доларів обіцяв підготувати документи для безперешкодного перетину кордону– у Миколаєві поліцейські затримали чоловіка
Опубліковано 10 вересня 2024 року о 11:58

Зловмисник обіцяв військовозобов’язаному чоловіку організувати супроводження до іншого регіону, де йому нібито мали видати дозвільні документи для виїзду з країни. Фігуранта поліцейські затримали одразу після отримання неправомірної вигоди та повідомили йому про підозру. Ділку загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Викрили та припинили злочинну діяльність зловмисника слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно із співробітниками регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 67-річний миколаївець запропонував наглядно знайомому, який є військовозобов’язаним, оформити усі необхідні документи для подальшого зняття його з військового обліку та вільного пересування на території країн Європейського Союзу після перетину за 12 000 доларів США. Умовою було спершу надати всю вказану суму для початку оформлення документів. Та нібито упродовж двох тижнів він організує супроводження клієнта до Умані, де той очікуватиме формування групи осіб для подальшого спільного перетину державного кордону України. Також у вказаному місті йому нібито і повинні були надати необхідні документи.

У зловмисника поліцейські вилучили понад 4000 доларів США, 3000 гривень, мобільні телефони та автомобіль.

Фігуранта поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після отримання неправомірної вигоди.

Затриманому слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України, а саме: незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів. Підозрюваному загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 514 000 гривень.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux