Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Якість влади залежить від вибору громадян, а її легітимність від спільної роботи правоохоронної системи», - радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко
Опубліковано 24 червня 2019 року о 21:03

Цим важливим питанням був присвячений брифінг для журналістів регіональних ЗМІ, який відбувся у Головному управлінні Національної поліції області.

Іван Варченко звернув увагу представників мас-медіа на позитивний досвід поліції по забезпеченню належного процесу під час минулих виборів, й запевнив, що до парламентських виборів правоохоронці так само готові: «Ми прагнемо, щоб обрана влада була виключно легітимною, що можливо лише за умови чесних, прозорих та демократичних виборів».

Також радник міністра висловив сподівання, що громадяни не порушуватимуть закон, ризикуючи своєю свободою та репутацією, нагадав про суворе покарання за порушення виборчого законодавства, озвучив основні ризики, які можуть виникати під час проведення виборчої кампанії, серед яких: підкуп виборців, так звані «двійники» і «війна компроматів», фальсифікація тощо. «Якість влади залежить від вибору громадян, а її легітимність від спільної роботи правоохоронної системи», - підсумував Іван Варченко.

Також у заході взяв участь й очільник Миколаївського главку поліції Олександр Анохін. Він прозвітував про стан готовності служб та підрозділів поліції до забезпечення правопорядку під час виборів, розповів про сили та засоби, які будуть задіяні в цьому процесі, а також надав статистику зареєстрованих повідомлень про порушення виборчого законодавства на Миколаївщині.

«Станом на 24 червня до поліції надійшло 9 таких повідомлень. В основному вони стосуються порушень розміщення агітаційних матеріалів. Інформація про вказані факти була зареєстрована. П’ять з них не знайшли свого підтвердження, а за чотирма складені адміністративні протоколи за ст. 212-13 КУпАП «Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

Що стосується відкриття кримінальних проваджень, то такий випадок у нас один - підкуп виборців у Первомайському районі», - розповів начальник ГУНП.

Також Олександр Анохін повідомив, що для належного забезпечення виборчого процесу в регіоні до охорони публічного порядку буде залучено близько 3 тисяч правоохоронців – поліцейських, бійців Національної гвардії України, патрульної поліції, підрозділів ДСНС, прикордонників, працівників Управління поліції охорони.

«Поліція оперативно реагуватиме на будь-які спроби дестабілізації виборчого процесу та в законний спосіб притягуватиме винних осіб до відповідальності», - резюмував очільник поліції області.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux