Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Яхтсмени відзначили миколаївських поліцейських за допомогу у порятунку яхти «Катерина»
Опубліковано 11 липня 2018 року о 15:16

Сьогодні у залі колегії Головного управління Національної поліції в Миколаївській області власник вітрильника Олександр Скляр та представники Федерації вітрильного спорту в Миколаївській області Олег Астахов та Андрій Давидов вручили подяку очільнику поліції області полковнику поліції Олександру Анохіну та керівнику підрозділу поліції на воді підполковнику поліції Михайлу Мощанцю за допомогу у підйомі та транспортуванні яхти, яка затонула. Яхтсмени підкреслили, що основною небезпекою для вітрильного спорту є браконьєрська діяльність, тому появу у акваторії області та створення підрозділу поліції на воді вони підтримують та покладають великі на дії, що саме після повного запуску підрозділу вся вітрильна громадськість Миколаєва безпечно ходитиме у водах області.

Нагадуємо, 5 липня у Голопристанському районі Херсонської області під час прогулянки по річці Конка миколаївська яхта «Катерина» отримала пошкодження кіля і днища, що призвело до її затоплення. Члени екіпажу і пасажири були врятовані та неушкодженими доставлені у м. Херсон. Миколаївські поліцейський підрозділ на воді за допомогою необхідного спорядження та водолазів змогли підняти яхту та транспортувати її до Миколаєва на ремонт.

Зі слів Олександра Скляра, причиною пошкодження вітрильника стали саме браконьєрські сітки, які заділи гвинт, що у подальшому спричинило ушкодження днища та призвело до затоплення.

У свою чергу начальник Головного управління Олександр Анохін зазначив: «Завдяки керівництву Національної поліції України ми маємо службовий катер, і наразі це – найголовніше, якщо є човен – буде і команда. Сподіваємось, що у перспективі ми матимемо штат співробітників у 30-40 осіб та створимо у кожному підрозділі, який має вихід на велику воду окремі групи водної поліції, і у такий спосіб матимемо змогу швидко та ефективно діяти».

Насамкінець зустрічі керівник поліцейської групи підтримки публічного порядку на воді Михайло Мощанець розповів про результати роботи свого підрозділу за досить нетривалий період часу: «З початку роботи підрозділу поліції на воді, квітня цього року, за ознаками кримінальних правопорушень поліцейськими було зібрано чотири матеріали, з яких три – незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом та одна крадіжка. Також знайдено одного злочинця, який перебував у розшуку у Херсонській області. До адміністративної відповідальності притягнуто 27 громадян: за ч. 4 ст. 184 КУпАП - 25, ст. 130 та ст. 202 КУпАП. Відпрацьовано вісім викликів про злочини та пригоди (виявлення незаконних знарядь лову, надання допомоги людині, яка перебуває на воді в безпорадному стані, надання допомоги екіпажу судна який потрапив у небезпеку). Перевірено порядок ведення господарської діяльності фізичних осіб підприємців, які займаються промисловим виловом водних біоресурсів – п’ять, перевізник – три, розважальний бізнес – 11».

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux