Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як захистити себе від домашньої тиранії: у Баштанському районі поліцейський офіцер громади продовжує проводити профілактичні бесіди серед населення
Опубліковано 27 червня 2024 року о 18:20

Домашнє насильство є одним із тих явищ, яке у період війни загострилося та характеризується високим рівнем латентності. Тому шериф Новобузької  громади  Сергій Король продовжує проводити інформаційні бесіди щодо  підвищення обізнаності жителів райцентру як запобігти та протидіяти цьому ганебному явищу.  

Поліцейський роз’яснив  громадянам, як розпізнати домашнє насильство. 

Постійні образи, приниження та маніпуляції, фізичні удари, поштовхи, або інші форми агресії, контроль за фінансами, заборона працювати чи навчатися, примушення до сексуальних дій проти волі - усі ці дії є порушенням прав людини і злочин, за який для кривдника передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Потрапивши у будь-який із цих випадків, постраждалі не повинні замовчувати та приховувати скоєне, а навпаки, у залежності від ситуації мають право на отримання  юридичної, соціальної або психологічної допомоги.

Правоохоронець зазначив, що поліцейські оперативно реагують на повідомлення про сімейне насильство. Серед методів боротьби з домашнім насильством не лише профілактичні бесіди, а й притягнення кривдників до адміністративної відповідальності, винесення їм заборонних приписів та постановка на спеціальний облік. Якщо порушник на шлях виправлення не став, а продовжує вчиняти сімейні конфлікти, він притягується до кримінальної відповідальності та отримує сурове покарання.

Під час спілкування із мешканцями міста поліцейський роздав спеціальні пам’ятки з інформацію про види насильства, як необхідно діяти у подібних випадках та куди потрібно звертатися за допомогою. 

Шановні громадяни! Правоохоронці закликають не замовчувати проблему домашнього насильства в сім’ї. Якщо ви стали жертвою або свідком вчинення насильства у будь-якому його прояві – не зволікайте, телефонуйте:

- поліція - 102;

- «гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 15-47 (з мобільного чи стаціонарного телефону);

- Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0-800-500-335; 116-123;

- Безоплатна правова допомога – 0-800-213-103;

- Національна дитяча «гаряча лінія» – 0-800-500-225; 116-111.

Баштанський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux