Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як захистись від шахраїв: дільничні поліцейські навчають мешканців Казанківщини як не потрапити на «гачок» аферистів
Опубліковано 22 грудня 2023 року о 15:54

Зловмисники, зловживаючи довірою громадян, за допомогою різних шахрайських схем, ошукують їх на великі суми грошей. Задля запобігання вчиненню таких злочинів, дільничні офіцери поліції проводили роз’яснювальну роботу з жителями Казанківської громади.

Для кращої обізнаності громадян співробітники поліції роздавали буклети та листівки, які містять інформацію щодо найпоширеніших шахрайських схем, а також поради громадянам, як убезпечити себе від протиправних дій аферистів.

Щоб не потрапити у тенета зловмисників, дотримуйтеся простих порад:

- не повідомляйте нікому номер картки, строк її дії та CVV код. Навіть співробітники банків не мають права запитувати у користувачів ці дані. Особисто перетелефонуйте на офіційний номер call-центру фінустанови, який вказаний на зворотньому боці вашої картки, та з'ясуйте ситуацію;

- не переходьте за підозрілими посиланнями. Особливо, якщо вам надають їх у особистому листуванні маловідомі люди. Часто за такими посиланнями приховуються фішингові сайти, які крадуть вашу фінансову інформацію для подальшого шахрайства;

- не беріть участь у підозрілих акціях чи заробітках, для реєстрації у яких треба внести особисті дані чи відправити якісь кошти. Особливо, якщо вам пропонують занадто цінні подарунки чи подвійний кешбек;

- не варто вірити повідомленням, що ваш родич потрапив в біду і необхідні гроші. Зазвичай гроші потрібно платити терміново та в нічну пору доби, оскільки, нібито це питання життя і смерті. Отримавши таке повідомлення, насамперед потрібно зв’язатись із людиною стосовно якої ви отримали повідомлення та дізнатись чи дійсно йому потрібна допомога.

Шановні громадяни! Поліція закликає вас бути свідомими, раціонально мислити, аналізувати та перевіряти отриману інформацію і не робити поспіхом все, що кажуть незнайомці. Будьте пильними та не дайте зловмисникам жодного шансу вас ошукати.

Якщо ж ви постраждали від шахрайських дій – якомога швидше телефонуйте за номером «102» або звертайтеся до найближчого підрозділу поліції.

Баштанський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux