Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як не потрапити на гачок аферистів та зберегти свої заощадження - у Веселинівській громаді шериф поліції проводив розʼяснювальну роботу з населенням
Опубліковано 09 серпня 2024 року о 15:01

Аби мешканці громади були обізнаними та знали як розпізнати шахрая, поліцейський офіцер громади Олександр Петренко розповідав як вберегтися від дій зловмисників.

Шериф зауважив, що шахраї постійно вдосконалюють свої методи, вони можуть представитись будь-ким, основний їхній принцип – ввести в оману жертву та, скориставшись довірою, отримати доступ до грошових коштів.

Шахраї намагаються максимально замаскуватися під добросовісних продавців, на своїх інтернет-ресурсах та соціальних мережах розміщують гарні фото товарів, швидко відповідають охочим придбати речі та залишають фейкові позитивні відгуки «покупців». Також не варто довіряти телефонним співрозмовникам і не можна розголошувати конфіденційну інформацію щодо банківських рахунків.

Щоб не потрапити у пастку зловмисників, правоохоронці радять дотримуватися наступних рекомендацій:

✅ здійснюючи замовлення у інтернеті, обирайте післяплату, аби мінімізувати ризики шахрайського заволодіння грошима;

✅ остерігайтеся онлайн-магазинів, які пропонують товари за цінами значно нижчими, ніж в інших магазинах – це можуть бути шахраї;

✅ не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих платформах;

✅телефонують і представляються працівниками банків, просять надати пін-код банківської картки, термін її дії, одноразові паролі з SMS, дані авторизації в онлайн-банкінгу, кажуть про її блокування, аби перерахувати гроші на інший нібито безпечний рахунок – завершуйте розмову, це шахраї;

✅ваш родич чи знайомий у біді, терміново потрібно переказати гроші – одразу зв’яжіться із ним і дізнайтесь чи дійсно він потребує вашої допомоги, скоріш за все, вам телефонують шахраї;

✅не переходьте за сумнівними посиланнями, які обіцяють допомогу чи соціальні виплати, користуйтесь виключно офіційними джерелами.

❗️Шановні громадяни, будьте пильними та обережними під час телефонної розмови з невідомими особами та проведення будь-яких операцій зі своєю банківською картою. Не дайте шахраям ошукати вас!

Якщо ви все таки стали жертвою зловмисників, зверніться за допомогою до територіального відділення поліції або зателефонуйте на спецлінію 102.

Вознесенське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux