Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Виправдовували збройну агресію рф та підтримували дії ворога – на Миколаївщині слідчі поліції оголосили підозру двом проросійським шанувальникам
Опубліковано 27 вересня 2024 року о 09:30

Через месенджери директорка однієї із мистецьких шкіл Миколаївського району поширювала відеоролики з публічними закликами до повалення конституційного ладу та виправдовувала дії російських військових. А миколаївець аналогічним способом надсилав текстові повідомлення. Нині фігурантам слідчі повідомили про підозру. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Злочинні дії пошановувачки ворога викрили слідчі відділення поліції № 5 Миколаївського райуправління за оперативного супроводу співробітників СБУ в Миколаївській області та за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури.

Поліцейські з’ясували, що 65-річна мешканка Березанської селищної ради у спілкуванні із колегами та односельчанами героїзувала російських загарбників та вихваляла кремлівський режим. На робочому місці та поза його межами жінка неодноразово здійснювала висловлювання, направлені на виправдовування воєнних злочинів окупантів і намагалася дискредитувати вище військово-політичне керівництво України. Окрім того розпалювала релігійну ворожнечу і ненависть, принижувала честь і гідність, ображала почуття громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Аналогічі злочинні дії вчинив і мешканець обласного центру. Чоловік, використовуючи власний аккаунт в одному із месенджерів, надсилав текстові повідомлення, зміст якого заперечує, виправдовує збройну агресію рф проти України та тимчасової окупації частини території України, а також ображає почуття громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Протиправні дії миколаївця припинили слідчі відділення поліції № 2 Миколаївського райуправління, співробітники управління Служби безпеки України та співробітники Управління протидії кіберзлочинам в Миколаївській області за процесуального керівництва Окружної прокуратури Миколаєва.

Під час санкціонованих обшуків у помешканнях зловмисників правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами, які підтверджують їхні протиправні дії.

Нині за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури ексдиректорці слідчі поліції повідомили про підозру у вчиненні інкримінованих їй злочинів, передбачених ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників» та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками». А жителю обласного центру – за чч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України.

Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Тривають досудові розслідування.

Відділ комунікації поліції миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux