Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Виправдовували збройну агресію рф: ще двом шанувальникам "руського міру" поліцейські Миколаївщини повідомили про підозру
Опубліковано 24 січня 2023 року о 14:25

51-річний мешканець Миколаєва у месенджері виправдовував військові дії російської федерації на території України. 72-річний житель Миколаївського району вчинив аналогічне правопорушення на своїй сторінці у соціальній мережі. Слідчі повідомили їм про підозру. Фігурантам загрожує до восьми років ув'язнення.

Викрили незаконну діяльність 51-річного миколаївця слідчі відділення поліції № 2 Миколаївського районного управління спільно з співробітниками УСБУ.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що фігурант у одному з месенджерів упродовж місяця вів особисте листування із декількома своїми знайомими. Будучи достовірно обізнаним про реальні події повномасштабного вторгнення ворога на території нашої країни, чоловік виправдовував та визнавав правомірними дії держави-агресора.

72-річного жителя Новоодеської громади у вчиненні аналогічного злочину викрили співробітники Управління стратегічних розслідувань спільно із слідчими відділення поліції № 6 Миколаївського райуправління. Протягом квітня-липня минулого року пенсіонер, використовуючи соціальну мережу, реагував на пости та поширював на власному акаунті зображення, які містять виправдовування, визнання правомірною агресію РФ проти України.

Правоохоронці встановили фактичне місце знаходження шанувальників «руського міру», та під час санкціонованих обшуків вилучили відповідну техніку і припинили злочинну діяльність фігурантів.

Нині слідче відділення поліції № 2 Миколаївського РУП повідомили миколаївцю про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 КК України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників». Та поліцейські відділення поліції № 6 Миколаївського РУП вручили підозру 72-річному мешканцю Нової Одеси за ознаками ч. 2 та ч. 3 ст. 436 КК України. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює окружна прокуратура Миколаєва.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux