Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Виготовляли та збували психотропи – у Вознесенському районі судитимуть організовану групу за незаконний обіг наркотиків в особливо великих розмірах
Опубліковано 06 травня 2024 року о 11:27

Нині слідчі поліції завершили досудове розслідування за ч. 3 ст. 307 КК України. П’ятьом фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення. Подальшу долю ділків вирішить суд.


Викрили та припинили злочинну діяльність угруповання наприкінці 2023 року слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно з оперативниками Управління СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 39-річна мешканка Южноукраїнська запропонувала 36-річній жінці та трьом знайомим чоловікам, віком від 32 до 52 років, разом зайнятись злочинним бізнесом, пов’язаним із незаконним виготовленням особливо небезпечної психотропної речовини – PVP та її подальшого збуту.

Організаторка займалась придбанням обладнання, прекурсорів та інших складових, необхідних для виготовлення психотропної речовини, також для обладнання лабораторії із виготовлення наркозасобів підшукала житлове приміщення в одному із сіл Арбузинської громади. Там інші учасники злочинної групи виготовляли синтетичний наркотик та у подальшому збували на території Южноукраїнська і Вознесенського району.

У листопаді в ході проведення санкціонованого обшуку приміщення, де виготовлявся психотроп, правоохоронці вилучили близько 100 грамів синтетичного наркозасобу PVP, медичний шприц об’ємом 20 мл з рідиною світлокоричневого кольору, а також прекурсори та інші необхідні речовини для виготовлення психотропної речовини. За місцями мешкання фігурантів поліцейські вилучили пристрій для вживання наркотичних речовин, таблетки без маркування у zip-пакеті, лампи накалювання із залишками наркоречовини, шприці, фрагмент паперу фольги, зіп-пакет та дзеркало із залишками та нашаруваннями порошкоподібної речовини та мобільні телефони.

Тоді ж слідчі затримали усіх фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Та за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомили п’ятьом зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України, а саме - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах.

Нині слідчі завершили досудове розслідування вказаних кримінального проводжень а саме: за ч.3 ст.307 КК України та ч. 1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» відносно 36-річної зловмисниці. Прокурори затвердили та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

За вказане кримінальне правопорушення підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux