Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Офіційно: Роз’яснення з приводу закриття кримінального провадження стосовно можливої фальсифікації на місцевих виборах
Опубліковано 20 січня 2021 року о 14:25

У зв’язку із надходженням звернень від ЗМІ стосовно закриття поліцією кримінального провадження щодо можливої фальсифікації результатів під час виборів у Миколаївську обласну раду роз’яснюємо наступне. 

Нагадаємо, що 9 листопада під час моніторингу засобів масової інформації на одному з сайтів була виявлена інформація про розбіжність відомостей у протоколах міської та обласної ТВК щодо шістьох кандидатів до обласної ради. Тоді слідчі за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 158-3 ККУ (Підробка або незаконне виготовлення виборчої документації, документації референдуму, використання або зберігання незаконно виготовленої чи підробленої виборчої документації, документації референдуму, а так само включення до виборчої документації чи документації референдуму завідомо недостовірних відомостей). 

У ході досудового розслідування слідством було отримано рішення П’ятого апеляційного адміністративного суду м. Одеси від 17 листопада 2020 року (яке вступило в законну силу), згідно з яким встановлено, що Миколаївською обласною ТВК була допущена технічна помилка при затверджені результатів виборів депутатів Миколаївської обласної ради, в частині не врахування результатів уточненого протоколу Миколаївської міської ТВК «Про підсумки голосування з виборів депутатів Миколаївської обласної ради у межах територіального виборчого округу» від 5 листопада 2020 року. 

У зв’язку з цим, Миколаївську ОТВК було зобов’язано повторно провести процедури встановлення підсумків голосування у межах територіального виборчого округу серед кандидатів від Миколаївської регіональної організації політичної партії. 

Таким чином, факт фальсифікації чи підроблення постанови Миколаївської обласної ТВК не знайшов свого підтвердження. Тобто, вказане рішення суду свідчить про відсутність складу кримінального правопорушення. 
На підставі пункту 2 частини 1 статті 284 КПК України 30 грудня слідчим було прийнято рішення про закриття кримінального провадження.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux