Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Миколаївщині поліцейські зафіксували вісім фактів порушення виборчого законодавства
Опубліковано 22 січня 2019 року о 20:41

На білбордах із політичною рекламою була відсутня інформація передбачена законодавством. Порушення були виявленні правоохоронцями під час обстеження обслуговуваної території, з повідомлень представників громадських організацій та пересічних громадян.

Три факти порушення виборчого законодавства поліцейські зафіксували у період з 17 по 21 січня, під час обстеження обслуговуваної території у Заводському районі Миколаєва.

Також на спецлінію 102 надійшло повідомлення від спостерігача громадської мережі «ОПОРА» про те, що у місті Вознесенськ на білборді розміщено політичну рекламу з порушеннями виборчого законодавства України. Аналогічне звернення надійшло від мешканки Інгульського району.

21 січня із заявою звернувся місцевий підприємець про те, що 20 січня він виявив дописи на офіційній сторінці у соцмережі однієї з політичних організацій, у якій йшлось про факт дарування членами політичиної партії подарунків – колядничків та розмальовок вихованцям дитячого садка у Баштанському районі області.

Сьогодні, 22 січня, факти порушень виборчого законодавства зафіксували правоохоронці у м. Южноукраїнськ та Центрального району обласного центру. Як встановили поліцейські, на білборді та сіті-лайтах були відсутні відомості про установу, що здійснила їхній друк, тираж, а також інформація про осіб, відповідальних за випуск продукції та її замовника.

Також правоохоронці встановили особи підприємців, які розмістили політичну рекламу та склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила їх друк та тираж, а також інформація про осіб, відповідальних за їх випуск та замовника). Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Шановні громадяни, якщо ви виявили порушення виборчого законодавства України – повідомляйте про це до поліції за номером «102».

Нагадаємо, що новини щодо перебігу виборчих перегонів, зокрема – реагування поліції на виявлені порушення, доступні тут.

 Відділ комунікації поліція

в Миколаївській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux