Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Первомайську поліцейські спілкувались зі школярами про булінг, домашнє насилля та обговорювали чому потрібно добре вчитись
Опубліковано 04 травня 2018 року о 15:28

Старший інспектор ювенальної превенції Первомайського відділу поліції молодший лейтенант поліції Олександр Чаус та курсантка навчального закладу системи МВС Анна Шелест на прохання педагогічного колективу зустрілись із учнями Первомайської вечірньої школи.

Педагоги запросили поліцейських поспілкуватись з підлітками, які систематично пропускають зайняття, мають низький рівень знань, порушують дисципліну та не бажають змінювати такий спосіб життя. Знайшовши підхід до кожного учня, співробітники поліції на простих прикладах розповіли до чого може призвести така поведінка та порадили школярам прагнути бути гідними громадянами своєї країни та, для початку, отримати освіту, а потім упевнено прокладати свій шлях до успіху. 

Також Олександр Чаус та Анна Шелест завітали до місцевих загальноосвітніх шкіл Первомайська з лекцією про булінг (цькування). Учнями 7-11 класів поліцейські не лише розповіли про таке явище у молодіжному середовищі, а й закликали разом викорінити це поняття взагалі. 

Крім цього, правоохоронці закликали підлітків негайно звертатись за допомогою до поліції у разі вчинення відносно них або членів їхньої сім’ї протиправних дій.

Порада школярам, які страждають від булінгу:

Пам’ятайте, захист є завжди! Якщо над тобою знущаються, звернись до шкільного психолога, вчителя, батьків, національну дитячу гарячу лінію за телефоном ‎‎0-800-500-225 або в поліцію – 102.

Порада тим, хто вчиняє булінг:

Не забувайте, за кожну вашу дію несете відповідальність саме ви. Якщо вам менше 16 років, до відповідальності притягуються батьки (опікуни). Ваші вчинки з юридичної точки зору можуть бути кваліфіковані, як пошкодження майна, хуліганство, нанесення тілесних ушкоджень, доведення до самогубства тощо, і санкції за вчинення зазначених злочинів досить суворі. 

Порада тим, хто просто спостерігає за булінгом у колективі:

Не будьте глядачем! Прийдіть на допомогу, не дайте можливості вчинити булінг у вашому колективі! На місці потерпілого може опинитись кожен.

Первомайський відділ поліції ГУНП Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux