Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві відкрили центр для дітей, які постраждали від насильства
Опубліковано 09 грудня 2021 року о 15:11

Миколаївщина стала другим регіоном у державі, де запрацював пілотний проєкт системи Барнахус (будинок дитини) під егідою UNICEF.

Сьогодні, 9 грудня, у Миколаївській міській раді відбувся пресбрифінг, під час якого представники влади та різних відомств і організацій презентували відкриття спеціалізованого закладу для допомоги дітям, які постраждали від насильства або стали свідками кримінальних правопорушень, пов’язаних із насильством.

- Заклад системи Барнахус – це не лише центр розслідування кримінальних проваджень, це територія допомоги та безпечного середовища для дітей, найменшого негативного впливу, яка об’єднує фахівців відповідних служб у цілях забезпечення для дитини узгодженої та ефективної реакції, психологічної, медичної, соціальної і юридичної підтримки та недопущення повторного травмування під час слідства і судових проваджень, - зазначив заступник начальника відділу Головного слідчого управління Національної поліції України Олексій Цветков.

- Досвід Вінничини показує ефективність запровадженого проєкту, - зауважив керівник Управління ювенальної превенції НПУ Василь Богдан. - Разом із тим, спеціалісти центру сприятимуть правосуддю, дружньому до дитини, та створюватимуть максимально нетравматичне середовище, в якому вона зможе надати повну інформацію, необхідну для розслідування.

Після завершення пресбрифінгу учасники заходу відвідали Центр захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства, а також взяли участь у засіданні координаційної наради, де обговорили план діяльності на найближчий час.

Задля гарантування безпеки дітей та осіб, які там перебувають, адреса спеціалізованого закладу не розголошується.

Центр створено спільними зусиллями Представництва Дитячого фонду ООН в Україні UNICEF, Миколаївської міської ради, Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» та Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, куди увійшли представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, Міністерства соціальної політики Офісу Генерального прокурора, Верховного Суду, Національної поліції України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Координаційного центру з надання правової допомоги, інших служб та громадських організацій, дотичних до захисту прав дитини.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux