Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві поліція затримала вбивцю жінки, тіло якої було виявлено у її ж квартирі
Опубліковано 26 липня 2018 року о 19:20

Ним виявився 22-річний знайомий потерпілої, військовий, який у стані алкогольного сп’яніння через ревнощі задушив її, а потім ще й наніс декілька ножових поранень в область грудної клітини. Знаряддя злочину зловмисник помив та залишив на кухні, а з оселі забрав ноутбук та мобільний телефон, які потім продав, а отримані гроші витратив на поїздку додому у сусідню область. 

Раніше повідомлялось, що інформація про виявлення тіла 31-річної потерпілої із зовнішніми ознаками насильницької смерті надійшла до поліції 25 липня ввечері від її матері. Жінка разом з другом прийшла відвідати доньку, коли та деякий час не відповідала на телефонні дзвінки. Вони і знайшли її мертвою у ванній кімнаті. Речі у квартирі були розкидані, порядок в оселі порушений, зникли деякі особисті речі потерпілої.

В результаті спільних та злагоджених професійних дій поліції, СБУ та прокуратури правоохоронці майже одразу встановили особу зловмисника, а затримали його наступного дня. Поліцейські встановили місця його імовірного перебування на територій Миколаївської та Херсонської областей і оперативно перекрили шляхи, якими би він міг втекти, та затримали щойно чоловік прибув до Миколаєва. Військовий з’їздив на Херсонщину та повернувся, переймаючись тим, що його шукає керівництво військової частини й можливо інкримінуватиметься дезертирство. 

Із його слів, причиною конфлікту з постраждалою, з якою він періодично зустрічався, стали ревнощі. А свою агресивну поведінку чоловік пояснює надмірною кількістю випитого алкоголю. Вживати спиртні напої пара почала з вечора напередодні, спочатку разом із друзями, потім вже пізно вночі вдома у потерпілої. Коли далі пити вона відмовилась, військовий продовжив у літньому кафе наодинці. Сварка, яка мала трагічні наслідки, виникла вже під ранок. Вживати спиртне зловмисник не припинив і дорогою додому, і в рідному селі. Протверезів вже на ранок у батьківському будинку.

Після вчиненого злочину військовий не міг знайти свої документи, тому у пошуках перевернув усе в квартирі. Чому наповнив ванну водою та помістив туди вже бездиханне тіло знайомої, із його стверджень, сам взагалі не розуміє. 

Встановлене місце збуту викрадених ноутбука та планшета, які чоловік заклав, та свідки, які упізнали затриманого. Наразі вказані речі з ломбарду вилучені.

Слідчі Центрального відділу поліції проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 115 і ч. 1 ст. 185 КК України «Умисне вбивство» та «Крадіжка». Слідство триває, під час якого будуть встановлені усі обставини вбивства.

За скоєне затриманому у порядку ст. 208 КПК України зловмиснику загрожуватиме від 7 до 15 років позбавлення волі. Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обиратиметься міра запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux