Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві поліцейські навчали школярів протидіяти проявам насильства
Опубліковано 18 лютого 2022 року о 13:18

Співробітники мобільної групи з реагування на факти вчинення домашнього насильства та ювенальної превенції Миколаївського районного управління провели інформаційні зустрічі з учнями 8-х класів загальноосвітньої школи № 35.

Школярам правоохоронці розповіли про серйозність та актуальність проблеми домашнього насильства, його види та форми, а також можливі прояви насильства у шкільному середовищі та заходи активної протидії йому. Поліцейські мобільної групи закликали дітей не боятися повідомляти до поліції навіть про найменші прояви такого явища.

Також разом із учнями поліцейські відтворили алгоритми дій в ситуації виявлення прояву насильства:

-             не вступати в прямий контакт із кривдником;

-             уникати закритих приміщень, триматись осторонь гострих предметів, скла, дзеркал;

-             після вчинення насильства негайно повідомити дорослих або адміністрацію школи (класного керівника, завуча, директора, психолога);

-             не залишатись із насильством один-на-один – телефонувати 102. Допомога є.

Також правоохоронці розповіли і про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх за вчинення протиправних дій.

Наприкінці зустрічі поліцейські закликали неповнолітніх завжди пам’ятати, що насильство не можна терпіти, а потрібно протистояти йому, повідомляючи про ті чи інші події, що можуть становити загрозу їхньому життю і здоров’ю або життю і здоров’ю близьких, до поліції за номером 102.

Нагадаємо, що у місті Миколаєві отримати консультацію з питань домашнього насильства можна, звернувшись до співробітників поліцейської мобільної групи реагування на факти вчинення домашнього насильства за телефоном (0512) 24-61-75.

Також діє «гаряча лінія» для осіб, які постраждали від домашнього насильства, за номером телефону 15-47 та Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства – 800-500-005, 116-123 (з мобільного).

Для отримання безкоштовної правової допомоги, на яку мають право усі постраждалі від домашнього насильства, телефонуйте за номером 0-800-213-103.

Отримати інформацію про контакти органів та установ, що протидіють домашньому насильству, також можна за допомогою чат-ботів в мессенджері «Телеграм» #ДійПротиНасильства (https://t.me/police_helpbot) та #СтопНасильство (https://t.me/nonviolence_bot).

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux