Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Баштанському районі слідчі поліції повідомили про підозру у службовій недбалості експосадовиці виконавчої служби
Опубліковано 03 травня 2024 року о 13:09

Через несумлінне ставлення до свої службових обов'язків та невиконання вимог відомчої інструкції колишня виконувачка обов'язків начальника одного із відділу державної виконавчої служби безпідставно перерахувала на рахунки інших осіб понад 800 тисяч гривень. За службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, їй загрожує ув’язнення до п'яти років з позбавленням права обіймати певну посаду чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Викрили протиправну діяльність зловмисниці слідчі відділу поліції № 1 Баштанського районного відділу поліції за процесуального керівництва Казанківського відділу Баштанської окружної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що з березня 2022 року по червень 2023 року службова особа виконавчої служби всупереч вимогам відомчої інструкції, не здійснювала перевірку книг обліку депозитних сум та авансових внесків, виписок про рух коштів по авансовому та депозитних рахунках відділу державної виконавчої служби та не здійснювала підписання електронних платіжних інструкцій про перерахування коштів з рахунків відділу. Для їх підпису від імені начальника вона електронні ключі доступу передала провідному спеціалісту цього ж відділу, яку на початку 2024 року засуджено до семи років позбавлення волі за підробку документів на переказ, та їх використання, розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, у тому числі здійсненні фінансової операції з таким майном, привласненні грошових коштів, а також складання завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Крім того не здійснювала контроль та перевірку руху коштів на рахунках, а також перевірку правомірності перерахування фізичним та юридичним особам коштів внаслідок чого з рахунків органу державної влади безпідставно були перераховані понад 800 000 гривень на рахунки інших осіб, які не мали юридичного права їх отримувати.

На підставі зібраних доказів та проведених необхідних експертиз, за узгодженням із процесуальним прокурором, слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України «Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Баштанський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux