Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У акваторії Дніпро-Бузького лиману, річок Інгул та Південний Буг поліцейські виявили браконьєрів з сітками та рибою
Опубліковано 25 квітня 2018 року о 14:50

Кожного з чотирьох рибалок, які у незаконний спосіб здійснювали ловлю риби, притягнуто до адміністративної відповідальності, а виявлені заборонені знаряддя лову та рибу вилучено у встановленому порядку.

З першого квітня в Україні з початком нересту вступила в силу щорічна заборона на вилов риби «Нерест 2018». Терміни заборони в різних регіонах і областях можуть відрізнятися в залежності від погодних умов, проте в основному сезонний нерестовий період триває з 1 квітня по 9 червня.

Під час патрулювання поліцейські групи підтримки публічного порядку на воді ГУНП в Миколаївській області у рамках оперативно-профілактичного відпрацювання «Нерест» поблизу Аляудського мосту в м. Миколаїв виявили чоловіка, який за допомогою незаконного знаряддя ловив рибу в річці Інгул. У акваторії Дніпро-Бузького лиману, поблизу с. Лупарево Вітовського району, поліцейський водний патруль виявив двох чоловіків, які, використовуючи сітку, ловили рибу. А в акваторії річки Південний Буг, біля с. Галицинове Вітовського району, поліцейські затримали ще одного рибалку, який ловив рибу у незаконний спосіб. 

Загалом збитки, нанесені водним біоресурсам браконьєрами, склали 2000 грн.

На місце виявлення кожного правопорушення правоохоронці викликали представників Управління державного агентства рибного господарства в Миколаївській області, які притягли браконьєрів до адміністративної відповідальності, а виявлені заборонені знаряддя лову та рибу вилучили у встановленному порядку.

Шановні громадяни!

Звертаємо вашу увагу, що вилов риби у річках України регулюється Правилами любительського і спортивного рибальства. Згідно з Наказом Держрибагентства України «Про заходи щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України в 2018 році», з урахуванням погодження Інституту рибного господарства НААН України з метою охорони водних біоресурсів в період їх природнього відтворення в рибогосподарських водних об'єктах, вводиться заборона на лов всіх видів риби в період з 1 квітня по 9 червня (включно) 2018 року. Винятком є любительська риболовля однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку або спінінгом в світлий час доби з берега в місцях визначених іхтіологічними відділами Обласних Управлінь рибоохорони.

Припинення браконьєрського вилову риби і раків та затримання порушників правил рибальства, які через свої протиправні дії наносять істотну шкоду державі, наша спільна справа. Про порушення можна повідомити за телефонами безкоштовної «гарячої лінії» Управління державного агентства рибного господарства в Миколаївській області – (0512) 43-04-60.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux