Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У ході масштабної спецоперації правоохоронці викрили сутенерів, які у кількох квартирах Миколаєва створили для іноземних клієнтів-моряків місця розпусти (ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 27 червня 2019 року о 11:37

25 червня у ході спецоперації, у якій працювали понад 80 правоохоронців: оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, слідчі Слідчого управління, процесуальні керівники обласної прокуратури, а також були залучені бійці роти поліції особливого призначення, прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління ДПС, оперативники Управління карного розшуку і територіальних відділів, зловмисники були викриті у створенні борделів для іноземців.

Більше півроку оперативні співробітники відстежували злочинну діяльність групи, які організували бізнес з надання секс-послуг на території обласного центру. До складу угрупування входили сутенери, звідники-таксисти, власники житла, так звані адміністратори та повії. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що організаторками є жінки, 44-х, 41-го та 66-ти років. Між собою вони не були знайомі, проте обслуговували одну категорію клієнтів.

Для створення місць розпусти сутенерки винаймали три квартири у Миколаєві, де більше десяти повії надавали послуги сексуального характеру. Зловмисниці здійснювали контроль за дисципліною повій, графіком їхнього виходу на роботу. Таксисти відстежували прибуття іноземних кораблів, підшукували клієнтів, чекаючи їх на прохідній у портах та доставляли на квартири.

Як розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Миколаївщини Дмитро Кіт під час ряду обшуків (загалом їх проведено 21): за місцем проживання сутенерів, в орендованих квартирах, в яких дівчата приймали клієнтів, а також в автомобілях таксистів поліцейські вилучили гроші, як у вітчизняній так і іноземній валюті, серед яких долари США, євро, валюта Сінгапуру, Малайзії і Філіппін, мобільні телефони, з яких здійснювалися дзвінки клієнтам, чорнові записи та контрацептиви, візитні картки, банківські картки та інші речові докази, що підтверджують їхню злочинну діяльність. Також вилучені транспортні засоби: «Ми з’ясували, що таксисти направляли клієнтів на різні адреси, де їх вже чекали дівчата. За годину своїх послуг повії отримували від 100 доларів, а половину із них віддавали організаторам та таксистам».

Цього ж дня трьох жінок та 63-річного таксиста, які налагодили функціонування борделів, правоохоронці затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На повій поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 181-1 (Заняття проституцією) кодексу України про адміністративні правопорушення.

За даним фактом триває розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією). За процесуальної підтримки прокуратури фігурантам вже вручені повідомлення про підозру у скоєнні злочину та найближчим часом обиратиметься міра запобіжного заходу. Сутенерам загрожує від чотирьох до семи років позбавлення волі.

 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux