Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція затримала групу сутенерів з Миколаєва, які організували мережу з надання платних сексуальних послуг
Опубліковано 24 листопада 2020 року о 17:31

На фігурантів працювали семеро повій, які приносили до 10 тисяч гривень прибутку в день, з якого самі отримували 50 відсотків. Сутенери забезпечували підлеглих житлом та місцем для надання інтимних послуг, охороною, транспортом й іншими необхідними умовами.

23 листопада слідчі Слідчого управління, оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Управління карного розшуку та криміналісти у супроводі бійців роти поліції особливого призначення затримали трьох мешканців м. Миколаїв, серед яких двоє жінок та чоловік 26-ти, 34-х та 49-ти років. У ході санкціонованих обшуків поліцейські вилучили 10 мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, грошові кошти, банківські та сім-картки, чорнові записи, документи, 8 скреч-карт, флеш-нокопичувачі та предмети інтимного характеру.

Відомо, що мати з донькою та її співмешканцем організували сімейний бізнес. Про надання платного сексуального сервісу зловмисники розміщували оголошення в мережі інтернет з фотографіями, іменами повій та вартістю їхніх послуг, а це приблизно 1300 гривень за одну годину. Для забезпечення функціонування свого бізнесу спеціально орендували квартири. Також повії могли працювати за адресами, які вказували клієнти: квартири, готелі, сауни. З отриманих коштів сутенери залишали собі 50 відсотків, а решту віддавали повіям.

Обов’язки між собою розділили таким чином: функцію організатора виконувала молодша жінка. Вона здійснювала контроль за повіями, забезпечувала їх житлом та місцем, де надавались інтимні послуги, а також  займалась розподілом грошових коштів та безпосередньо вербовкою дівчат. Чоловік був водієм та охоронцем повій у місцях надання платних сексуальних послуг. 49-річна місцева мешканка здійснювала функцію адміністратора та приймала замовлення від клієнтів.

Усіх трьох фігурантів правоохоронці затримали у порядку статті 208 КПК України, слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 303 КК України «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією, вчинені за попередньою змовою групою осіб». Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Розслідування за вказаним кримінальним провадженням здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux