Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Кіберполіцейські та слідчі викрили двох миколаївців на колабораційній діяльність та використанні забороненої символіки
Опубліковано 22 липня 2022 року о 16:17

У соціальних мережах 22-річна жінка та 32-річний чоловік розповсюджували публічні заклики до підтримки рішень та дій російської федерації та окремо чоловік ще поширював та публічно використовував символіку комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Нині обом миколаївцям повідомили про підозру, їм загрожує кримінальна відповідальність.

Викрили та отримали докази причетності мешканців Миколаєва до протиправної діяльності співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області ДКП НПУ разом зі слідчими та дізнавачами Миколаївського районного управління поліції.

На своїй сторінці у соцмережі жінка поширювала матеріали, у яких містилося виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України. Жінка також виправдовувала та визнавала правомірним тимчасову окупацію частини території України.

Слідчі Миколаївського райуправління поліції повідомили жінці про підозру за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України за колабораційну діяльність: їй загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 15 років.

Також поліцейські виявили 32-річного місцевого мешканця, який у соціальній мережі створив сторінку, де поширював та публічно використовував символіку комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та поширював матеріали, у яких містилося виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України. 

Слідчі та дізнавачі повідомили чоловікові про підозру одразу за вчинення двох злочинів, а саме за ч. 1 ст. 436-1 КК України «Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів» та за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України «Колабораційна діяльність». За вказані злочини чоловікові загрожує  до п’яти років позбавленням волі.

Процесуальне керівництво у вказаних кримінальних провадженнях здійснює Окружна прокуратура м. Миколаєва.

Довідка: Колабора́ціоніст — особа, яка усвідомлено співпрацює з окупаційною цивільною чи військовою владою на шкоду власній країні.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux