Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Спецпідрозділ КОРД звільнив заручницю та знешкодив озброєних злочинців, які її викрали та вимагали викуп – тактико-спеціальні навчання поліцейських у Миколаєві
Опубліковано 30 грудня 2019 року о 16:38

30 грудня у рамках проведених навчань поліцейські відпрацювали стратегію оперативного реагування на повідомлення про особливо тяжкий злочин та тактику спільних дій усіх підрозділів під час введення в дію спеціальних поліцейських операцій «Сирена», «Заручник» та «Грім».

До проведення масштабних навчань були задіяні більше півтисячі поліцейських: бійці всіх спецпідрозділів («КОРД», роти поліції особливого призначення, батальйону «Миколаїв»), співробітники Головного управління, відділів поліції в районах, патрульні поліцейські, у т.ч. ТОРівці, вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками, конвоїри, слідчі, оперативники, криміналісти, поліцейські охорони, а також нацгвардійці, рятувальники та медики.

Особовий склад Миколаївського главку був піднятий по тривозі. Розгорнута діяльність Ситуаційного центру. Всі працювали в умовах, наближених до реальних, спільно та злагоджено. 

За легендою, близько 10 години ранку на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що у Миколаєві група озброєних злочинців у масках просто на вулиці викрали дружину бізнесмена, розстрілявши її охоронця. Далі за сценарієм, утримуючи жінку в заручниках, нападники забарикадувались у покинутому приміщенні та вимагали від її чоловіка чималі грошові кошти.

Вже за декілька годин з моменту викрадення оперативники встановили місцеперебування злочинців та потерпілої. У цей час вже були перекриті можливі шляхи втечі зловмисників, заблоковані виїзди з області, а приміщення, у якому утримувалась заручниця, оточене. Маючи достатньо інформації, бійці «КОРД» розпочали штурм. Злочинці вчинили збройний опір, проте за лічені хвилини були знешкоджені – один затриманий та один ліквідований. Заручниця була звільнена.

До збору речових доказів приступила слідчо-оперативна група.

У підсумку навчань керівництву поліції належить вивчити та проаналізувати дії кожної групи правоохоронців та кожного поліцейського окремо, аби у реальному житті не допустити жодних помилок.

Ваша безпека під надійним захистом!

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux