Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Здача квартир переселенцям та продаж військової амуніції: миколаївські поліцейські викрили онлайн-шахрая
Опубліковано 09 серпня 2022 року о 12:20

28-річний уродженець Миколаївщини ошукував людей, розповсюджуючи фейкові оголошення. Після отримання повної передоплати на рахунки підставних осіб, аферист зникав. Нині слідчі повідомили чоловікові про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту. За скоєне чоловікові загрожує до восьми років ув’язнення.

Викрили та припинили злочинну діяльність шахрая співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими та оперативниками Первомайського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Первомайської окружної прокуратури.

У ході розслідування слідчі та кіберполіцейські встановили, що зловмисник створював фейкові об’яви про здачу помешкання для вимушених переселенців у безпечних областях України та про допомогу особам у виїзді за кордон або із зони бойових дій. Також аферист розміщував об’яви про продаж військової амуніції – шоломи, розгрузки, бронежилети та інше. Постраждалі з різних регіонів країни у якості повної оплати надсилали грошові кошти на підконтрольні карткові рахунки зловмисника, оформлені на підставних осіб. Після отримання коштів шахрай одразу зникав.

До того ж аферист, коли знаходився у м. Первомайськ, скористався довірливістю жінки та шахрайським шляхом заволодів її телефоном. У якому несанкціоновано втрутився до мобільного додатку онлайн-банкінгу і змінив авторизаційні дані. Таким чином шахрай заволодів вказаним обліковим записом та отримав можливість розпоряджатися картковими рахунками мешканки Первомайська.

Конспіруючи свою злочинну діяльність, шахрай постійно змінював місце проживання. На момент вчинення злочинів чоловік уже знаходився у розшуку за скоєння злочинів у Запоріжжі.

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що чоловік перебуває на Черкащині. За місцем мешкання фігуранта правоохоронці провели санкціонований обшук. У результаті слідчих дій вилучили й направили на експертизу мобільні телефони з обліковими записами, що підтверджують факти злочинної діяльності афериста, а також банківські карти та сім-картки різних мобільних операторів.

Під процесуальним керівництвом Первомайської окружної прокуратури слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненому злочину, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України «Шахрайство», та ч. 4 ст. 185 КК України «Крадіжка». Санкція статей передбачає до восьми років позбавлення волі.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux