Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві поліцейські викрили таксиста, який став учасником шахрайської схеми
Опубліковано 10 лютого 2021 року о 09:10

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Миколаївській області встановили водія таксі, який потрапив до шахрайської схеми по виманюванню грошей у літніх людей.

До поліції надійшло повідомлення від 85-річної мешканки Заводського району, яка повідомила, що стала жертвою шахраїв. Вранці їй зателефонував невідомий і, представившись співробітником поліції, повідомив, що син її подруги став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, і для вирішення питання про непритягнення його до кримінальної відповідальності потрібно заплатити гроші.

Повіривши зловмиснику, літня жінка погодилась, та за вказівкою телефонного співрозмовника скинула незнайомцю з вікна пакунок із 18 тисячами гривень та 100 доларами. Потім шахраї зателефонували ще раз, та повідомили, що грошей недостатньо, і необхідно передати ще.

Оперативники встановили, чоловіка, який забрав гроші у першому та другому випадку — ним виявився водій таксі, якому, не повідомляючи подробиці, замовили забрати кошти, які він мав перерахувати на зазначений «замовником» рахунок.

Наразі правоохоронці встановлюють причетність водія таксі до шахрайської схеми та інших її учасників.

Поліцейські закликають власників служби таксі та водіїв бути пильними з клієнтами, особливо, коли стосується замовлення так званої кур’єрської доставки. Такими послугами можуть користуватися і шахраї. Один із цих способів полягає у тому, що шахрай телефонує переважно пенсіонерам, представляється родичем, говорить, що потрапив в біду і йому потрібні гроші. Розрахунок на те, що люди похилого віку більш довірливі, і заради порятунку близьких віддають свої заощадження.

Шановні водії!

Інструкції про те, які існують шахрайські схеми і як їм протидіяти, доводились керівництвом ГУНП в Миколаївській області до адміністрацій служб таксі.

Негайно зверніться у поліцію, якщо вам подзвонили, попросили під'їхати на адресу, взяти гроші і за винагороду перевести їх на рахунок. Пам'ятайте, що виконавши зазначене прохання, ви можете стати співучасником злочину і будете притягнуті до кримінальної відповідальності.

Якщо звернулися з подібним проханням, не треба бути байдужими. Необхідно пояснити потерпілому, що, можливо, щодо нього відбувається шахрайство, і запропонувати зв'язатися із потерпілим родичем, а також звернутися до найближчого відділення поліції.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux