Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські правоохоронці викрили жителя Маріуполя, який на аферах з продажем товарів в мережі інтернет ошукував громадян по всій Україні
Опубліковано 12 листопада 2020 року о 11:42

Аферист розміщував оголошення на сайтах про продаж будівельних матеріалів, вимагав від покупців передоплату, а отримуючи її, зникав, не надсилаючи людям товар. У такий спосіб зловмисник з початку року ошукав понад півсотні громадян із різних регіонів.

Співробітники Центрального відділу поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку та миколаївськими кіберполіцейськими у супроводі бійців роти поліції особливого призначення за процесуального керівництва прокуратури виявили та припинили діяльність онлайн-шахрая.

Для конспірації своєї злочинної діяльності зловмисник використовував банківські картки, оформлені на підставних осіб, та фейкові акаунти на сайтах комерційних оголошень. Від довірливих покупців шахрай міг отримати так звану передоплату у розмірі до 50 тисяч гривень. Наразі поліцейські встановлюють остаточну кількість потерпілих та суму завданих їм збитків.

11 листопада у ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта у м. Маріуполь Донецької області правоохоронці вилучили ноутбук, мобільні телефони, сім-карти різних операторів, банківські картки, а також грошові кошти: 300 доларів та 6 тис грн. Речові докази будуть направлені на експертизу.

Слідчі наразі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Зараз вже зібрана доказова база стосовно ряду епізодів шахрайств та готуються матеріали для вручення зловмисникові підозри.

Поліція нагадує громадянам про необхідність бути обачними під час здійснення інтернет-покупок та онлайн-платежів. Не поспішайте сплачувати за товар чи надсилати передплату, а користуйтесь послугою накладного платежу вже після отримання замовлення. Нікому не повідомляйте свої персональні дані та інформацію про банківську картку.

Але, якщо ви стали жертвами шахраїв, пам’ятайте, що ваше оперативне звернення до поліції дозволить правоохоронцям швидко відреагувати та викрити аферистів.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux