Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В рамках слідчих дій щодо перевірки харчування у навчальних закладах Миколаєва слідчі провели 120 обшуків у на території трьох міст
Опубліковано 20 лютого 2019 року о 19:20

Сьогодні, 20 лютого, слідчими Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 КК України за фактом привласнення та розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем посадовцями Миколаївської міськради, було проведено 120 обшуків у миколаївських навчальних закладах та 15 комунальних виробничих підприємствах і фірмах постачальників на території Миколаєва, м. Хмельницький та м. Одеса.

В ході досудового розслідування досліджувалась діяльність управління освіти Миколаївської міської ради, комунально-виробничого підприємства з харчування навчальних закладів Миколаївської міської ради та трьох юридичних осіб.

За інформацією слідства, в грудні 2017 року комунально-виробниче підприємство Миколаївської міської ради з харчування навчальних закладів отримало перемогу на постачання продуктів харчування до навчальних закладів міста Миколаїв. Вказаний заклад у серпні 2018 року уклав договір з підприємством з обмеженою відповідальністю з міста Одеса. Ця організація постачала молочну продукцію, а саме: вершкове масло, сир твердий та кисломолочний. 

–    Встановлено, що частка молочних жирів у вершковому маслі замість необхідних 72,5-73% складала менше 1%. Тобто згідно з тими висновками, які наявні в матеріалах провадження, вказаний продукт не є вершковим маслом взагалі, і не міг використовуватися для харчування дітей, – розповідає начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП, майор поліцій Сергій Коновальчук.

В подальшому під час розслідування було встановлено, що в грудні 2018 року управлінням освіти в Миколаївській області знову проведено конкурс, і перемогу отримало знову це саме підприємство, яке в грудні цього ж року уклало договір з іншим підприємством з м. Одеса. Відомо, що як постачальник першого підприємства, так і другого, з яким було укладено договір у лютому, знаходяться за однією і тією ж юридичною адресою і фактично з одними і тими ж керівниками.  

Правоохоронцями були отримані рішення слідчих суддів про проведення 120 обшуків на території навчальних закладів Миколаєва та 15 обшуків безпосередньо на комунальному підприємстві, а також за юридичними адресами одеських підприємств та за місцями проживання осіб, причетних до вказаної діяльності. 

–    За результатами вказаних обшуків, а також інших слідчих дій буде прийнято рішення відносно всіх посадовці, причетних до вчинення злочину та винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, – зазначає Сергій Коновальчук. – Це саме ті службові особи, корисний умисел яких переступив через дітей.  

Відділ комунікації поліції 
Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux