Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Кілограм тротилу, зброю та боєприпаси, комуністичну символіку та карти міста вилучили миколаївські правоохоронці під час обшуків по справі групи крадіїв
Опубліковано 30 серпня 2019 року о 17:41

Сьогодні, 30 серпня, у рамках розслідування кримінального провадження слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління, так звані детективи, спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань Головного управління Нацполіції в Миколаївській області провели низку санкціонованих  обшуків.

В результаті слідчих дій за місцем проживання осіб, причетних до скоєння крадіжок, та їхніх родичів поліцейські виявили та вилучили: зброю та набої до неї; вибухову речовину вагою один кілограм, яка за попереднім висновком експертів є тротил; наркотичну речовину рослинного походження; символіку забороненої відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» комуністичної партії; службову документацію одного з державних підприємств оборонної спрямованості.

Також серед вилученого - карти міста Миколаєва із позначеннями державних органів та установ, призначення та мета використання яких наразі також встановлюється.

Раніше повідомлялось про проведення миколаївськими правоохоронцями масштабної спецоперації в результаті якої була ліквідована діяльність стійкого злочинного угрупування, причетного до серії кваліфікованих крадіжок з квартир мешканців обласного центру.

Тоді, 28 травня, слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів, так званими детективами Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області спільно із оперативниками Управління карного розшуку, Корабельного та Інгульського відділів поліції, із залученням спецпризначенців КОРД та екіпажів патрульної поліції під процесуальним керівництвом місцевих прокуратур усі члени угрупування були затримані у порядку ст. 208 КПК України одразу після вчинення ними чергової крадіжки цінностей з квартири місцевої мешканки. Автомобіль, на якому пересувались 34-річний ватажок та члени контрольованого ним угрупування, був заблокований в районі «перегону» у Корабельному районі Миколаєва.

Під час проведення огляду салону транспортного засобу криміналісти вилучили щойно викрадене майно постраждалої, пристрої для відмикання замків, набори металевих та магнітних ключів, викрутки, рацію, рукавиці, балаклави та інше приладдя, за допомогою якого злодії вчиняли крадіжки. А за місцем мешкання фігурантів слідчі та оперативники виявили низку ювелірних виробів, годинники, парфуми, комп’ютерну техніку, знаряддя злочинів тощо.

За погодженням із прокуратурою затриманим було повідомлено про підозру у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло», що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років.

Тоді затриманим суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, яким вони і скористалися.

Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux