Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Розповсюджували наркоречовини через «закладки» – миколаївські поліцейські припинили злочинну діяльність мешканців обласного центру
Опубліковано 22 вересня 2023 року о 12:19

Через канал у одному із месенджерів фігуранти підшукували наркозалежних та збували їм заборонені речовини через «закладки». Нині молодикам слідчі повідомили про підозру. За вчинення злочину їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Припинили незаконну діяльність угруповання співробітники управління боротьби з наркозлочинами, слідчі відділу особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління обласного главку поліції, оперативники управління карного розшуку та фахівці кримінального аналізу за силової підтримки співробітників роти поліції особливого призначення обласного главку поліції під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури.

- У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що мешканці обласного центру 25-ти та 24-х років отримували поштовим сервісом наркоречовини, фасували їх та розповсюджували на території Миколаєва. За допомогою каналу багатоплатформового месенджера встановлювали ціну за збут наркотичних засобів та підшукували так званих клієнтів, яким і збували канабіс, - повідомив начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.


Орієнтовний дохід зловмисників за цінами «чорного ринку»складав майже півмільйона гривень на місяць.

Саме під час виконання «замовлення» - збуту заборонених речовин, готових для розміщення - «закладок», поліцейські викрили одного із фігурантів. У ході санкціонованого обшуку транспортного засобу, на якому зловмисник пересувався, виявили більш ніж 240 згортків з наркотичним засобом - канабіс.

Слідчі затримали молодика в порядку ст. 208 КПК України.

У ході обшуків за місцями мешкання обох чоловіків поліцейські виявили канабіс, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, грошові кошти та інші докази їхньої злочинної діяльності.

Усе вилучене поліцейські направили на експертне дослідження.

Нині за процесуального керівництва прокуратури слідчі поліції повідомили про підозру обом фігурантам за ч. 2 ст. 307 КК України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Найближчим часом зловмисникам буде обрано запобіжний захід.

Наразі встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до злочинної діяльності. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux