Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За вбивство жінки, тіло якої влітку знайшли у річці на Миколаївщині, поліцейські повідомили про підозру її співмешканцю
Опубліковано 21 грудня 2019 року о 18:36

 Нагадаємо, що вранці 1 серпня до поліції надійшло повідомлення від рибалок про виявлення у Миколаївському районі в річці Південний Буг тіла людини. Рятувальники дістали тіло жінки на берег, воно було загорнуте у ковдру та зв’язане мотузкою з каменем.

Зі слів експерта, загибла могла перебувати у воді більше тижня. Тоді для встановлення причини смерті труп направили на проведення судово-медичної експертизи. Слідчі відкрили кримінальне провадження та розпочали розслідування. Особу потерпілої поліцейські встановили завдяки повідомленням у ЗМІ.

В інформації про сприяння в ідентифікації померлої були опубліковані фото її прикрас (срібний ланцюжок з хрестиком та кулоном), які і впізнала подруга загиблої. Особу потерпілої підтвердила і молекулярно-генетична експертиза.

Виявилось, що жінка зі Львова, їй було 39 років і останнім часом вона мешкала на Миколаївщині у Новоодеському районі.

Завдяки допомозі оперативників Шевченківського відділу поліції Львівщини миколаївським правоохоронцям вдалось з’ясувати зв’язки жертви та мотив вбивства, а через тиждень – вийти і на зловмисника.

Відомо, що у 2017 році мешканець с. Себіне Новоодеського району познайомився із потерпілою у санаторії у Львівській області, там у них зв’язались стосунки, потім вирішили жити разом, і для цього жінка навіть продала житло й переїхала до нього.

Чоловік ніде не працював, тож згодом їй довелось повернутись додому, щоб заробити грошей. У цей час зловмисник почав співмешкати з іншою жінкою, потай від неї вів спілкування у мережі ще з кількома, а потерпілій телефоном продовжував обіцяти одружитись.

 22 липня, вже придбавши все необхідне для весілля: сукню, каблучки та іншу атрибутику, вона приїхала на Миколаївщину. Майбутнього чоловіка попросила зустріти, той так і зробив, проте привести жінку додому зловмисник не міг, адже там хазяйнувала коханка. Тож 44-річний чоловік запросив наречену біля місцевого яру обговорити подальше спільне життя. Разом купили спиртне та пішли прогулятись. Розташувались біля обриву.

Зі слів зловмисника, під час розмови жінка вживала алкоголь. Намагаючись підвестись з землі, вона, мовляв, не втрималась та впала приблизно з чотирьохметрової висоти й втратила свідомість. Злочинець покинув її непритомною, та пішов додому й ліг спати. Прокинувшись вранці, він взяв із собою мотузку та ковдру, повернувся на місце трагедії, загорнув потерпілу, притяг до річки, прив’язав до тіла камінь, потім поклав у човен, відвіз на середину водойми та викинув.

Експертиза показала, що у цей момент жінка була ще живою, а смерть настала через те, що вона захлинулась водою.

16 грудня, зібравши усі докази та провівши ряд експертиз, за процесуальної підтримки місцевої прокуратури,  слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 ККУ).

21 грудня суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене підозрюваному загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення.

 Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux