Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві поліцейські затримали шахрая, який за схемою «ваш родич в поліції - потрібні гроші» ошукав пенсіонерку на 900 тис грн.
Опубліковано 01 травня 2019 року о 12:46

Зловмисником виявився раніше судимий за майнові злочини місцевий мешканець, а його жертвою стала 71-річна пенсіонерка, жителька Центрального району. 

Спочатку дзвінок надійшов на стаціонарний телефон жінки. Співрозмовник повідомив, що її донька потрапила у ДТП з потерпілими, тому потрібні гроші. Потім пенсіонерка надала номер свого мобільного і з нею зв’язався нібито слідчий. За «порятунок» доньки пенсіонерка віддала шахраєві усі свої заощадження і навіть трохи позичила у сусідки.

Гроші в сумі 26 300 доларів США та 5 700 євро передала власноруч аферистові та написала розписку, що робить це добровільно, не маючи жодних претензій. Тільки після цього пенсіонерка зателефонувала доньці, щоб повідомити, що зробила усе, аби її «врятувати». Яке ж було здивування жінки, коли вона почула, що з донькою усе гаразд. 

Зрозумівши, що мала справу з аферистом, потерпіла викликала поліцію. Наступного дня шахрая розшукали оперативники Управління карного розшуку та Центрального відділу поліції.

Зловмисник був затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Частину грошових коштів потерпілої шахрай відправив на банківський рахунок, решту, якою не встиг розпорядитись, вилучили поліцейські.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України «Шахрайство» та проводять розслідування. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років із конфіскацією майна. Наразі перевіряється причетність затриманого до аналогічних злочинів, а також встановлюються його можливі спільники. 

Поліція вкотре закликає миколаївців бути обачними у разі отримання аналогічних повідомлень. Якими б не були переконливими доводи шахрая, перше, що потрібно зробити – покласти слухавку та зв’язатись із близькою людиною, про «проблеми» якої буцімто вказує абонент, або зателефонувати в поліцію. Пам’ятайте, ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати та затримати шахраїв.

Особливу увагу до вказаних шахрайств поліція просить звернути молодих людей, які мають попіклуватися про своїх літніх батьків, дідусів та бабусь, й попередити їх, як не стати жертвою такого злочину. 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux