Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські карного розшуку із спецназом затримали банду небезпечних злочинців, які зі стріляниною вчинили розбійний напад на лотерейний заклад у Миколаєві
Опубліковано 11 січня 2019 року о 20:07

Під час спецоперації оперативники знайшли у зловмисників зброю, набої, гранати та грошові кошти. 

Нагадуємо, що 6 січня вранці двоє невідомих відкрили стрілянину з вогнепальної зброї у лотерейному закладі по вул. Космонавтів. В результаті поранення у ногу та ключицю отримав директор закладу, який прийшов забирати гроші з каси. Зловмисники відібрали у нього сумку з близько 200 тисячами гривень та втекли. Тоді поранений переніс хірургічне втручання. Наразі його стан розцінюється лікарями, як задовільний.

Для пошуків нападників у регіоні була введена спеціальна поліцейська операція «Сирена», проте їм вдалось зникнути. Шляхом проведення складних оперативних комбінацій встановили та розшукали злочинців співробітники Управління карного розшуку.

Сьогодні, 11 січня, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури для затримання злочинців співробітниками Управління карного розшуку була проведена спецоперація із залученням спецпідрозділів КОРД та роти поліції особливого призначення, слідчих Слідчого управління, співробітників Інгульського та Корабельного відділів поліції, а також спеціалістів вибухотехнічної служби ГУНП.

Троє з фігурантів, брати, які є вихідцями із Кавказького регіону, та їхній спільник,  затримані за місцем мешкання у Корабельному районі. 

У квартирах братів, один з яких влітку повернувся із в’язниці, де відбував покарання за аналогічний злочин, поліцейські знайшли патрони, дві гранати та частину суми грошей, що була відібрана у потерпілого, а на горищі - пістолет Макарова, зі спорядженим магазином та набоями до нього (перевіряється чи з цього пістолету розбійники стріляли у постраждалого під час розбійного нападу).

Відомо, що у день нападу, попередньо все спланувавши, вони залучили до справи свого знайомого таксиста із власним транспортним засобом, який виконував роль водія. Після цього, закривши обличчя, направились до закладу Національної лотереї саме у той час, коли директор повинен був прийти за виручкою. Під час нападу, чоловік відмовився віддавати гроші, тому злочинці відкрили вогонь. Після скоєння злочину, в ході якого брати схопили сумку з близько 200 тисячами гривень, зловмисники вскочили у таксі спільника, яке обумовлено чекало на них, та поїхали.

 

Наразі всі фігуранти затримані у порядку, передбаченому КПК України. Дії зловмисників кваліфікуються одразу за кількома тяжкими статтями Кримінального Кодексу України (ч. 3 ст. 187 «Розбій», ч. 2 ст. 15 п. 6 ч. 2 ст. 115 «Замах на умисне вбивство з корисливих мотивів» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»). Санкції інкримінованих статей передбачають покарання від десяти до п'ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Триває розслідування кримінального провадження. Усі речові докази слідчі вилучили разом зі зброєю та боєприпасами. Перевіряється причетність фігурантів до вчинення інших злочинів на території регіону.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux