Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативники Управління карного розшуку розкрили вбивство мешканця Снігурівщини, якого катували і вбили у власному домі
Опубліковано 21 вересня 2019 року о 14:33

Одягнувши на голову панчоху, а на руки шкарпетки, зловмисник проник у будинок постраждалого, аби відібрати гроші, які власник отримав у якості орендної плати за користування земельним наділом. Та, коли не знайшов суми, на яку розраховував, праскою закатував чоловіка до смерті. Забравши 500 гривень, які знайшов в будинку, нападник зник. У результаті проведеного комплексу слідчо-оперативних дій 20 вересня поліцейські встановили і затримали зловмисника. За скоєне йому загрожує від 10 років позбавлення волі аж до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, що 10 вересня у м. Снігурівка у своєму приватному домоволодінні було знайдено тіло 60-річного господаря із зовнішніми ознаками насильницької смерті та слідами катування.

Оглянувши тіло загиблого та його помешкання, поліцейські дійшли висновку, що злочин був вчинений із корисливих мотивів: про це вказували безлад у кімнаті та характер виявлених поранень на тілі чоловіка.

Оперативні співробітники Управління карного розшуку миколаївського главку та Снігурівського відділу поліції з’ясували, що потерпілий повинен був отримати певну суму грошей за здачу в оренду земельних паїв, про що знали й місцеві жителі, серед них і злочинець. Відомо, що 49-річний зловмисник не був особисто знайомим із домовласником. Одягнувши на голову панчоху, а на руки шкарпетки, він відправився вибивати з господаря зізнання про грошову схованку.

Гроші потерпілий дійсно отримав, але одразу віддав заробіток рідним, і у будинку їх дійсно не було. Не повіривши в це, злочинець гарячою праскою закатував чоловіка до смерті, та, знайшовши в його оселі 500 гривень, пішов.

Вже мертвим чоловіка того ж дня виявила співмешканка та заявила до поліції.  

У результаті проведеного комплексу слідчо-оперативних дій поліцейські розшукали зловмисника та доставили до відділку. Він розповів, що заробляє на життя, рубаючи замовникам дрова, коштів на життя не вистачало, тому, почувши про те, що сусід розбагатів, вирішив ці гроші у нього відібрати. Катував жертву праскою, а бив руками та палицею, аби отримати зізнання. Аби залишитися неупізнаним, нападник надягнув на голову панчоху, а щоб не залишати відбитків пальців, на руки вдягнув шкарпетки. Та це не допомогло йому обдурити поліцейських.

Сам кат – раніше вже неодноразово судимий за майнові злочини місцевий мешканець. Слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили йому про підозру у скоєнні умисного вбивства з корисливих мотивів (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України). Санкція статті передбачає покарання від десяти років позбавлення волі аж до довічного ув’язнення із конфіскацією майна. Окрім того, внесена додаткова кваліфікація – за ч. 4 ст. 187 КК України - розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, що карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Найближчим часом суд обиратиме зловмиснику міру запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux