Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Розбирав вибуховий предмет: на Снігурівщині поліцейські розслідують обставини травмування чоловіка
Опубліковано 29 березня 2024 року о 17:44

Нині житель Снігурівської громади перебуває у лікарні, його стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості. З місця події вибухотехніки поліції вилучили уламки вибухового пристрою та знешкодили ще 26 вибухових боєприпасів.

28 березня до чергової частини відділення поліції № 2 Баштанського районного відділу надійшло повідомлення з медичного закладу про госпіталізацію чоловіка із мінно-вибуховою травмою, множинними осколковими пораненнями та ампутацією кількох пальців рук.

Поліцейські з’ясували, що травми 49-річний чоловік отримав під час детонації невідомого предмета військового призначення. Потерпілий, затиснувши його у тиски, намагався розібрати вибуховий пристрій у своїй господарській будівлі. Внаслідок вибуху чоловік отримав множинні тілесні ушкодження та наразі перебуває у реанімаційному відділенні медичного закладу.

На місці події фахівці вибухотехнічної служби поліції виявили та вилучили уламки та залишки від реактивного двигуна протитанкової гранати РПГ – 22, а також 26 різних типів вибухонебезпечних боєприпасів, серед них підривач, бронебійно-запальні набої великого калібру, реактивно-штурмова та осколково-фугасна гранати.

За фактом отримання тілесних ушкоджень слідчі відділення поліції № 2 Баштанського райвідділу розпочали кримінальне провадження.

Наразі поліцейські з’ясовують звідки у потерпілого вказані вибухонебезпечні предмети. Триває досудове розслідування.

З початку року на території Баштанського району, зокрема на Снігурівщині, відбулось вже три випадки підриву цивільних на вибухових пристроях, де постраждали шестеро людей, серед них двоє загинули.

Шановні громадяни! Правоохоронці вкотре закликають мешканців Баштанського району бути вкрай обережними при виявленні невідомих предметів, особливо на деокупованих територіях та в місцях, де велись активні бойові дії. Утримайтесь від відвідування необстежених саперами територій.

Якщо ви натрапили на підозрілий предмет або ззовні схожий на вибухонебезпечний, не наближайтесь до нього, не намагайтесь його пересувати, розбирати або самостійно знешкоджувати. За можливості обгородіть місце знахідки та обов'язково повідомте до поліції на спецлінію 102 або до служби порятунку – 101. Не підпускайте сторонніх осіб до небезпечної знахідки. Завжди пам'ятайте, з вибухонебезпечними предметами можуть працювати лише професіонали — це справа лише спеціально навчених фахівців!

Баштанський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux