Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Рятували гроші на рахунку від несанкціонованого втручання - правоохоронці встановлюють шахраїв, які ошукали жителів Вознесенщини на понад 87 тисяч гривень
Опубліковано 15 листопада 2023 року о 15:06

До чергової частини Вознесенського районного управління поліції звернулася мешканка райцентру з повідомленням про те, що її ошукали шахраї.

За словами 57-річної жінки, на її мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником банківської установи, та повідомив, що є загроза шахрайських дій відносно її карткових рахунків. І для того, щоб убезпечитись від протиправних дій, потрібно надати персональні дані так код з смс-повідомлення. Після того як жінка надала всю інформацію, з її рахунку зникли 21 700 гривень.

Того ж дня до відділення поліції № 3 Вознесенського райуправління звернувся 29-річний житель м. Южноукраїнська з заявою про те, що він став жертвою аферистів. Потерпілий повідомив, що на його мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником банку та повідомив, що шахраї намагаються зняти гроші з його банківської картки, тому наявні кошти терміново потрібно перерахувати на інший рахунок, який вказав співрозмовник. Через деякий час з рахунку потерпілого зникли 65 500 гривень.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Шановні громадяни, пам’ятайте, справжні співробітники банку або працівники державних установ не запитують таку інформацію, бо вона є конфіденційною, так діють лише аферисти!

Щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, дотримуйтесь простих правил:

-нікому не повідомляйте дані вашої банківської картки, особливо ПІН-код та CVV2-код, навіть особам, які представляються працівниками банку;

- запишіть у свій телефон номер «гарячої лінії» вашого банку і при виникненні підозри щодо шахрайства відразу телефонуйте до банку з проханням заблокувати картку;

-не розголошуйте коди, які приходять вам на мобільний телефон під час здійснення операцій з банківською карткою;

- замовте у банку послугу смс – повідомлень щодо будь-яких транзакцій з вашого рахунку, це дозволить оперативно реагувати на будь-які неправомірні дії з вашими коштами.

Будьте уважними та обережними! Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками телефонних незнайомців.

Якщо ж ви все таки потрапили до шахрайської пастки, одразу зверніться до найближчого відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Вознесенське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux