Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Реєструємо зброю онлайн та офлайн: на Миколаївщині послуги дозвільної системи поліцейські надають 24/7
Опубліковано 02 липня 2024 року о 08:48

На території регіону зареєстровано 25 тисяч власників зброї. Для їх зручності, а також для громадян, які вирішили вперше придбати зброю, функціонує інформаційна система МВС «Єдиний реєстр зброї».


Сьогодні одним з ключових питань у роботі підрозділів поліції є облік та реєстрація зброї. Рік тому Міністерством внутрішніх справ України було запроваджено інформаційну систему «Єдиний реєстр зброї», де автоматизовані усі процеси з обігу вогнепальної, гладкоствольної, нарізної, спортивної, газової, травматичної зброї, боєприпасів та основних частин до зброї, які мають ідентифікаційні номери. Доступ до реєстру мають поліцейські, які здійснюють контроль за обігом зброї, фахівці науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів, ліцензовані тири та  магазини з продажу зброї та боєприпасів.

Завдяки автоматизації, термін перевірок суттєво зменшився.

Цьогоріч понад чотири тисячі громадян в підрозділах поліції області отримали онлайн та офлайн послуги. Так, 814 громадянам поліцейські надали дозволи на придбання різноманітної зброї, а 3290 власникам зброї здійснили продовження терміну дії дозволу чи перереєстрацію.

- До власників зброї можуть завітати співробітники поліції та перевірити чи дотримується власник зброї умов зберігання, - говорить керівник відділу контролю обігу зброї обласного главку поліції Сергій Нежидаєв. - Якщо виявлено порушення зберігання, терміну дії дозволу, то власник притягається до адміністративної відповідальності, а зброя вилучається.

У поточному році за результатами перевірок до адміністративної відповідальності поліцейські притягнули 563 власника зброї. Основні виявлені порушення – це недотримання термінів перереєстрації зброї, зберігання зброї за межами сейфу. За результатами перевірок вилучено 142 одиниці мисливської нарізної та гладкоствольної зброї. Крім того, 57 дозволів на носіння та зберігання зброї, з яких 10 за вчинення домашнього насильства, були анульовані.

Для отримання дозволу обов’язкова і участь фахівців Миколаївського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

- Працівники дозвільної системи проводять огляд гладкоствольної зброї щодо відповідності державним стандартам України та заводу - виробнику, з послідуючим її внесенням до «Єдиного реєстру зброї». Травматична та нарізна обов’язково відстрілюється, - зазначає Сергій Нежидаєв. - Відстріл проводиться у випадках: продовження терміну дії дозволу чи продажу зброї, пристроїв. За допомогою інформаційних реєстрів перевіряємо, щоб дана зброя не була використана в кримінальних правопорушеннях.

На порталі «Єдине вікно громадянина» https://services.mvs.gov.ua або в магазині з продажу зброї, громадяни можуть подати документи для отримання дозвільних документів на право придбання та продовження терміну дії дозволу.


Відділ комунікації поліції Миколаївської області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux